19 Mart 2024 Salı

ENGELLİLERE HİBE DESTEĞİ

engellilere-hibe-destegi

Engellilerin istihdam edilebilirliklerinin önündeki tüm engelleri kaldırmaya kararlı olan Türkiye İş Kurumu’ndan kendi işini kurmak isteyen engellilere ve engellilerin işe uyumlarını ve istihdamlarını sağlayacak projelere karşılıksız hibe desteği verilecek.
21 Temmuz 2014 Pazartesi 00:35


            Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürümüz Sayın Ali YÜCE yaptığıaçıklamada “Engellilerin ve eski hükümlülerin mesleki eğitim ve rehabilitasyonlarıile istihdamlarını temel görev olarak gören İŞKUR, geçmişte olduğu gibi bundansonra da özellikle engellilerin ve eski hükümlülerin kendi işlerini kurmalarınayönelik projelere destek vermeye devam edecek. Özellikle sivil toplumkuruluşları ve işverenler engellilerin işe yerleşmesini veya işe uyumlarınıartıracak projeleri hazırlamaları halinde finansal destek verilmeye devamedilecek.” dedi.

 Kendi İşini Kurma Desteği

Söz konusu fonun yönetimindensorumlu olan Komisyona sunulacak projeler ile girişimcilik eğitimi alan veya kuracağı meslekte eğitim almış engellilerden kendi işinikurmak isteyenlere toplamda 36 bin TL’ye kadar hibe desteğiverilebilecek.

Destek verilecek alanlar nelerdir?



1.     Kuruluş işlemleri desteği: İşyerikuruluşu için yapılan resmi işlemler, onaylar, izinler, ruhsatlar gibimasraflar için en fazla 2.000 TL.

2.     İşletme gideri desteği: Kurulanişletmeye 12 ay boyunca fatura karşılığı olmak üzere işletme giderlerinin (su,elektrik, iletişim, ısınma) en fazla % 60’ını geçmeyecek şekilde yıllık toplamdaen fazla 4.000 TL.

3.     Kuruluş desteği: İşletmeninkuruluşundan itibaren 12 ay boyunca fatura karşılığı olmak üzere işletmenintemel faaliyet alanı ile ilgili makine, teçhizat, yazılım, donanım, sarfmalzemesi, ofis malzemesi gibi maliyetler için en fazla 30.000 TL.

Destek verilen projekapsamında kurulan işletmenin kuruluş tarihinden itibaren en az 2 yıl fiiliolarak faaliyetine devam etmesi şart olup aksi durumun tespiti halinde kuruluşdesteği olarak yapılan ödemeler yasal faizi ile birlikte geri alınacak.

Kimler proje hazırlayabilir?

Engelliler ikamet ettikleri iliçinde uygulanmak üzere proje sunabilirler. Engelli bireylerin fiili olarakkendilerinin işbaşında olacakları projeler desteklenecek olup, engelli bireyadına vasi olanların kendi işini kurmasını amaçlayan projeler desteklenmeyecek.

Ayrıca emekli olan engellilerin proje başvuruları da kabul edilmeyecek.

Destek Verilen Diğer Konular

Ayrıca;

·        Engellinin bir işyerinde iş bulmasını, işeuyumunu, etkin ve güvenli bir şekilde çalışmasını sağlayacak destekteknolojileri ile ilgili projelere,

·        Engelli bireylerin işe kabulü içinhazırlanmasını, işe yerleşmesini, işe ve işyerine uyumunun sağlanmasını teminedecek projelere,

·        Engellilerin toplumsal entegrasyonuna verehabilitasyonuna hizmet eden, istihdam edilebilirliklerini artırmayı amaçlayanmesleki eğitim ve rehabilitasyon amaçlı projelere de

finansal destek sunulabilecek.

Başvuru Yeri ve Son Başvuru Tarihi

www.iskur.gov.tradresinde bulunan Başvuru Rehberinde belirtilen kurallarauygun olarak hazırlanacak projelerin, 12 Eylül 2014 tarihi saat17:00’ a kadar Kahramanmaraş Çalışmave İş Kurumu İl Müdürlüğümüze istenilen bilgi ve belgelerle birlikteelden veya posta ile teslim edilmelidir.

İŞKUR Genel Müdürübaşkanlığında tüm paydaş kurum ve kuruluşların temsilcilerinden oluşan Komisyontarafından Kasım ayındadeğerlendirilecek projelerden uygun olanlara finansal destek verilecek.

Çalışma ve İş Kurumu İlMüdürlüğümüzden, Elbistan Hizmet Merkezinden veya 444 75 87 numaralı telefondanayrıntılı bilgi alınabilir

Haberin etiketleri:

ENGELLİ, İŞKUR, KAHRAMANMARAŞ


Haber okunma sayısı: 1940

Yazdır

YORUM EKLE

Yorum Başlığı

Yorum

YORUMLAR

  • Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

DİĞER HABERLER


ÜLKE GÜNDEMİ & DÜNYA

DADAĞLI'DA SEL KÖPRÜYÜ YIKTI

Dün geceden itibaren etkili olan sağanak yağmur, ilimiz merkez Onikişubat ilçesine bağlı Dadağlı Mahallesi'nde

FUARA KATILACAK YAYINEVLERİ

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından 12 -21 Aralık 2014 tarihleri arasında düzenlencek olan 1. Kitap

SONER SARIKABADAYI 27 ARALIK'TA K.MARAŞ'TA

Türk Pop Müziği’nin son yıllardaki en popüler isimlerinden Soner Sarıkabadayı, Şanlıurfa ve

BAŞKAN MAHÇİÇEK'TEN REKTÖR DEVECİYE HAYIRLI OLSUN

  Onikişubat İlçe Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Rektör Prof. Dr. Durmuş Deveci’yi makamında ziyaret

KAFSAD'DAN BAŞKAN OKAY'A ZİYARET

Kahramanmaraş Fotoğraf Sanatçıları Derneği (KAFSAD) Başkanı Gürhan Turan ve Yönetim Kurulu üyeleri

BİR YILDA ASFALT VE PARKE TAMAMLANACAK

Sahaya inen ve 14 bölgede aralıksız devam eden kilit parke ve asfalt çalışmalarını ekibiyle birlikte yerinde

ÇOK OKUNANLAR

  • Haber bulunamadı

  • Haber bulunamadı

  • Haber bulunamadı

ADANA - HAVA DURUMU

ADANA