18 Nisan 2024 Perşembe

BAŞKAN MAHÇİÇEK ÇALIŞTAYA KATILDI

baskan-mahcicek-calistaya-katildi

Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, AK Parti Genel Merkezi tarafından düzenlenen ve Sakarya Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğini yaptığı 6360 sayılı Büyükşehir Yasası uygulama çalıştayına katıldı.
17 Ekim 2014 Cuma 10:17

  Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, AK Parti Genel Merkezi tarafından düzenlenen ve Sakarya Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğini yaptığı 6360 sayılı Büyükşehir Yasası uygulama çalıştayına katıldı. 
  Sapanca Güral Hotel’de gerçekleşen ve AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Abdülhamit Gül’ün Başkanlık ettiği çalıştay Sapanca Gürol Otel’de başladı. 
  AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Abdülhamit Gül başkanlığındaki toplantıda, 6360 Sayılı Büyükşehir Yasası uygulamaları ele alınırken, yeni büyükşehir yasası tüm noktalarıyla ele alındı. 
  Çalıştayda konuşan Genel Başkan Yardımcısı Gül, AK Parti’nin yerel yönetime yönelik gerek mevzuattaki gerekse uygulamadaki reformlarının yerel yönetimlerdeki sessiz devrimin bir parçası olduğunu kaydetti. Büyükşehir Yasası ile Türkiye nüfusunun yüzde 77’sinin Büyükşehir hizmetlerinden yararlanmaya başladığını kaydeden Gül, “Bu yasa gerçekten de çok önemli bir reformdur. AK Parti yetki ve mali açıdan yerel yönetimlerin güçlendirilmesini kendisine prensip edinen bir siyasi harekettir. Çünkü biz demokrasinin, refahın ve kalkınmanın yerelden başlayacağına inanıyoruz. Bu anlamda yerel yönetimlerle ilgili çeşitli çalışmalar gerçekleştirdik, önümüzdeki süreçte de gerekli adımlar atılacaktır” diye konuştu. 
  Çalıştayı değerlendiren ve oldukça verimli geçtiğini ifade eden Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek ise, “Bu tür toplantılar, çalışmalarımıza ışık tutması açısından oldukça önemli. Çalıştayda büyükşehir konusu, yerel yönetimlerimizin mevcut durumu, geleceğe yönelik atılması planlanan adımlar ve daha pek çok konu ele alındı. Biz de 6360 sayılı Büyükşehir Yasasına ilişkin düşüncelerimizi paylaştık. Eksik gördüğümüz hususları dile getirdik. Bizler açısından oldukça verimli geçti. İnşallah çok daha farklı hizmetlerle yerel yönetimlerin nasıl olması gerektiğini Onikişubat ilçemizde ortaya koyacağız. Şunu biliyoruz ki, bu ülkeyi yöneten kadroların birçoğu yerel yönetimlerde çok büyük hizmetlere imza attılar, tarihe geçtiler. Şimdi çok daha güçlü adımlarla 2023 hedeflerine yürüme zamanı. Biz de emin adımlarla yolumuza devam edeceğiz” dedi. 
  Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu’nun yanı sıra, AK Parti Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker, AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Baloğlu, AK Parti Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu, AK Parti İstanbul Milletvekili Erol Kaya, AK Parti Denizli Milletvekili Bilal Uçar, AK Parti MKYK Üyesi Nazım Maviş, Büyükşehir Belediyeleri genel sekreterleri, ilçe belediye başkanları, akademisyenler ve STK temsilcilerinin katıldığı toplantıda yeni büyükşehir yasası tüm yönleriyle ele alındı. 

Haberin etiketleri:

HANEFİ MAHÇİÇEK


Haber okunma sayısı: 2802

Yazdır

YORUM EKLE

Yorum Başlığı

Yorum

YORUMLAR

  • Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

DİĞER HABERLER

kadina-siddete-hayir-imza-kampanyasi

KADINA ŞİDDETE HAYIR İMZA KAMPANYASI

07 Mayıs 2021 Cuma 23:12
ali-babacanartik-yeter

ALİ BABACAN:ARTIK YETER

12 Aralık 2020 Cumartesi 00:29
kmaras-demokrasi-nobetinde

K.MARAŞ DEMOKRASİ NÖBETİNDE

21 Temmuz 2016 Perşembe 03:18
zabun-darbeyi-lanetledi

ZABUN DARBEYİ LANETLEDİ

22 Temmuz 2016 Cuma 02:49
demokrasi-nobetine-devam

DEMOKRASİ NÖBETİNE DEVAM

22 Temmuz 2016 Cuma 02:42

ÜLKE GÜNDEMİ & DÜNYA

DADAĞLI'DA SEL KÖPRÜYÜ YIKTI

Dün geceden itibaren etkili olan sağanak yağmur, ilimiz merkez Onikişubat ilçesine bağlı Dadağlı Mahallesi'nde

FUARA KATILACAK YAYINEVLERİ

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından 12 -21 Aralık 2014 tarihleri arasında düzenlencek olan 1. Kitap

SONER SARIKABADAYI 27 ARALIK'TA K.MARAŞ'TA

Türk Pop Müziği’nin son yıllardaki en popüler isimlerinden Soner Sarıkabadayı, Şanlıurfa ve

BAŞKAN MAHÇİÇEK'TEN REKTÖR DEVECİYE HAYIRLI OLSUN

  Onikişubat İlçe Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Rektör Prof. Dr. Durmuş Deveci’yi makamında ziyaret

KAFSAD'DAN BAŞKAN OKAY'A ZİYARET

Kahramanmaraş Fotoğraf Sanatçıları Derneği (KAFSAD) Başkanı Gürhan Turan ve Yönetim Kurulu üyeleri

BİR YILDA ASFALT VE PARKE TAMAMLANACAK

Sahaya inen ve 14 bölgede aralıksız devam eden kilit parke ve asfalt çalışmalarını ekibiyle birlikte yerinde

ÇOK OKUNANLAR

  • Haber bulunamadı

  • Haber bulunamadı

  • Haber bulunamadı

ADANA - HAVA DURUMU

ADANA