19 Mart 2024 Salı

TKDK'DAN GÜNEŞ ENERJİSİNE %50 HİBE

tkdkdan-gunes-enerjisine-50-hibe

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK), hibe desteği verdiği firmaların güneş enerjisi yatırımının en az yüzde 50'sini karşılayacak.
07 Aralık 2014 Pazar 01:00

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK), hibe desteği verdiği firmaların güneş enerjisi yatırımının en az yüzde 50'sini karşılayacak.



Türkiye'de tarım ve hayvancılığın gelişmesini sağlamak amacıyla kurulan, bugüne kadar birçok projeye maddi katkı sağlayan TKDK, şimdi de farklı bir çalışmaya imza attı. TKDK, hazırladığı projeyle Kırsal Kalkınma Programı kapsamında hibe verdiği işletmelere, kendi enerji ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri kadar güneş enerjisi sistemi kurma fırsatı sunuyor.

Çağrıya çıktığı yatırım başlıkları baz alınan desteklemeyle işletmeler, hem elektrik ihtiyaçlarını karşılayacak hem de Türk ekonomisine katkı sağlayacak.

Şebekeye bağlı olma şartının arandığı destekleme kapsamında işletmelere, işlevi ve büyüklüğüne göre hesaplamalar yapıldıktan sonra parasal destek verilecek. Desteklemede 1 megavat üst sınır şartı koyan kurum, verilecek hibeleri ise gelir vergisinden ve KDV'den de muaf tutuyor.

TKDK İl Koordinatörü Ömer Süha Uslu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yenilenebilir kaynaklardan güneş enerjisi üretiminin giderek yaygınlaştığını söyledi.

Kendilerinden hibe desteği alan ya da bu şartlara uyan firmalar için enerji desteğinin bir fırsat olduğunu dile getiren Uslu, bunun hem milli servet hem de temiz bir çevre için önemli olduğunu vurguladı.

Hazırlanan programın katma değerinin çok fazla olacağını anlatan Uslu, şöyle devam etti:

"Kurumumuz, hibe verdiği işletme veya tesislerin kendi tüketimine yönelik elektrik ihtiyacını karşılayacak yatırımları destekleme kararı aldı. Burada en önemli hususlardan birisi üretimi sağlayacak tesislerin yenilenebilir enerji kaynaklarından elde edilecek şekilde elektrik üretimi sağlayacak olmalarıdır. Enerji milli bir servettir. Milli servetin tüketimiyle ilgili mevcut işletmeler çok ciddi maliyet ve bedel ödüyor." 

Uslu, güneş enerjisi yatırımı yapan firmaların üretim maliyetlerini daha aşağıya çekeceğini ve karlılığını da artıracağına işaret etti.

Güneş enerjisini çok önemsediklerini anlatan Uslu, "Önümüzdeki çağrı dönemleri de dahil olmak üzere işletmelerin enerji yatırımlarını destekleme kararı aldık. Bu kapsamda en fazla 1 megavat kurulu Güce sahip firmaların enerji yatırımlarına en az 50'ye kadar hibe desteği vereceğiz. Bu fırsatı tesislerin işletmelerin ve yatırımcıların özellikle değerlendirmelerini  ve projelerini kurumumuza sunmalarını arzu ediyoruz" şeklinde konuştu.



Haber okunma sayısı: 2241

Yazdır

YORUM EKLE

Yorum Başlığı

Yorum

YORUMLAR

  • Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

DİĞER HABERLER


ÜLKE GÜNDEMİ & DÜNYA

DADAĞLI'DA SEL KÖPRÜYÜ YIKTI

Dün geceden itibaren etkili olan sağanak yağmur, ilimiz merkez Onikişubat ilçesine bağlı Dadağlı Mahallesi'nde

FUARA KATILACAK YAYINEVLERİ

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından 12 -21 Aralık 2014 tarihleri arasında düzenlencek olan 1. Kitap

SONER SARIKABADAYI 27 ARALIK'TA K.MARAŞ'TA

Türk Pop Müziği’nin son yıllardaki en popüler isimlerinden Soner Sarıkabadayı, Şanlıurfa ve

BAŞKAN MAHÇİÇEK'TEN REKTÖR DEVECİYE HAYIRLI OLSUN

  Onikişubat İlçe Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Rektör Prof. Dr. Durmuş Deveci’yi makamında ziyaret

KAFSAD'DAN BAŞKAN OKAY'A ZİYARET

Kahramanmaraş Fotoğraf Sanatçıları Derneği (KAFSAD) Başkanı Gürhan Turan ve Yönetim Kurulu üyeleri

BİR YILDA ASFALT VE PARKE TAMAMLANACAK

Sahaya inen ve 14 bölgede aralıksız devam eden kilit parke ve asfalt çalışmalarını ekibiyle birlikte yerinde

ÇOK OKUNANLAR

  • Haber bulunamadı

  • Haber bulunamadı

  • Haber bulunamadı

ADANA - HAVA DURUMU

ADANA