25 Nisan 2024 Perşembe

OSMAN SAYIN SPOR SALONU TANITIMI

osman-sayin-spor-salonu-tanitimi

Kahramanmaraş Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Osman Sayın Spor Salonu tanıtımı yapıldı.
22 Şubat 2014 Cumartesi 17:27

 Kahramanmaraş Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Osman Sayın Spor Salonu tanıtımı yapıldı.

12 Şubat Stadyumu yanında yapımı tamamlanan Osman Sayın Spor Salonu’nun tanıtım programına AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Sağlam, Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, İl Müftü Muhammet Gevheri, İl Sağlık Müdürü Dr. İlker Çitil, Gençlik Hizmetleri İl Müdürü Aliihsan Kabakçı, AK parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Fatih Erkoç, Oniki Şubat Belediye Başkan Adayı Hanefi Mahçiçek, Belediye Başkan Yardımcıları Cevdet Kabakcı, Mustafa Uzunlar, Burhaneddin Türkkahraman, Melike Özdemir, Kent Konseyi Başkanı Zeynep Arıkan, belediye birim müdürleri, mahalle muhtarları, basın mensupları ve merhum Osman Sayın’ın ailesi katıldı.

Açılış konuşmalarında kürsüye gelen Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürü Aliihsan Kabakçı, Kahramanmaraş’ın son zamanlarda sportif alanda tesisleşme adına çok büyük mesafeler kaydettiğini ifade ederek, bütün ilçelere spor tesisleri yapıldığını söyledi.

Daha sonra kürsüye gelen Kahramanmaraş Belediye Başkanı Mustafa Poyraz ise spor salonunun tamamen belediye özkaynakları ile yapıldığını ifade ederek: “Şu anda aramızda olmayan Sayın Avni Tarhan Hocamız şehrimize spor salonu yapılması konusunda bize gelerek teklifte bulunmuştu. Malumunuz üzere ilimizde Batıpark Spor Salonu 1960’lı yıllarda yapılmış ve artık ihtiyaca cevap veremez duruma gelmişti. Buradan hareketle bu tesisi şehrimize kazandırdık.

4 bin metrekare alan üzerine 2600 metrekare olarak kurulan Osman Sayın Spor Salonu 1000 kişilik kapasiteye sahip olup, içerisinde 4 adet soyunma odası, 4 adet hakem odası, bir adet antrenman salonu, 2 adet güreş antrenman salonu, bir adet bilardo salonu, bir adet fitness salonu bir adet masa tenisi ve satranç salonu iki adet kameran odası, 2 adet ilk yardım odası, engelli wc’si ve 2 adet depodan oluşuyor.Aynı zamanda içerisinde basketbol, voleybol, hentbol, güreş, teakwendo ve salon sporları ile sergi, konser ve drama gibi müzik ve sanatsal ağırlıklı etkinlikler gerçekleştirilebilecek ve uluslar arası müsabakaların oynanabileceği bir salon oldu.



İsim konusuna gelince merhum Osman Sayın’ın ismi üzerinde mutabık olduk ve kendisi spora ve sporcuya büyük destekleri olan ve basın camiasının duayenlerinden birisi idi. Bundan dolayı da onun ismini yaşatmak istedik.

Salonun yapımında emeği geçen birimlerimizin müdürlerine, mühendislerine ve işçilerine ve ayrıca davetimize icabet ederek bizleri yalnız bırakmayan siz değerli konuklarımıza teşekkür ediyor saygılar sunuyorum” dedi.

Son olarak kürsüye gelen Milli eğitim eski Bakanı ve AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Sağlam ise kendi bakanlığı döneminde birçok hizmetlerin yapıldığına işaret ederek, sporun şehirlerin tanıtımında en önemli tanıtım aracı olduğunu ifade etti.

Konuşmaların ardından Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Aliihsan Kabakçı, Osman Sayın Spor Salonu’nun yapımından dolayı Belediye Başkanı Mustafa Poyraz’a plaket takdim etti.

Şazibey Mahalle Muhtarı Osman Başdemir, 11 yıllık hizmetlerinden dolayı Belediye Başkanı Mustafa Poyraz’a teşekkür plaketi takdim etti.

Daha sonra Osman Sayın Spor Salonu’nun içerisi gezildi.

Osman Sayın Kimdir?

12 Şubat 1948 yılında Kahramanmaraş’ta doğdu. İlkokulu Kahramanmaraş’ta, Ortaokulu Adana’da, lise eğitimini ise Ticaret Lisesi’nde tamamladı. 1971 yılında Memleket Gazetesi’nde başladığı basın hayatında Tercüman Gazetesi ve AK Ajansta 10 yılı aşkın bir süre çalıştı. 1986 yılında Kahramanmaraş Belediyesi Basın Müşavirliği görevine başladı ve bu görevi 19 yıl devam ettirdi 2004 yılında emekli oldu. Belediye Basın Müşavirliği göreviyle aynı yıllarda başladığı Anadolu Ajansı Kahramanmaraş Muhabirliğini ise vefat edinceye kadar devam ettirdi.

Güreş Halter İhtisas Kulübü, Kahramanmaraş Spor Kulübü gibi spor dallarında faaliyet gösteren kurumlarda idarecilikte yapan Osman Sayın 18 yıl boyunca Madalyalı Tek Şehir Kahramanmaraş isimli bir dergi çıkardı. Spor ve haber dallarında birçok başarı ödülü sahibi de olan Osman Sayın 16 Temmuz 2009 yılında İstanbul’da tedavi görürken vefat etti.



Haber okunma sayısı: 2077

Yazdır

YORUM EKLE

Yorum Başlığı

Yorum

YORUMLAR

  • Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

DİĞER HABERLER

kahramanmarasspor-haftasonuna-hazirlaniyor

KAHRAMANMARAŞSPOR HAFTASONUNA HAZIRLANIYOR

11 Aralık 2014 Perşembe 20:45
-kahramanmarassporda-galibiyet-sevinci

KAHRAMANMARAŞSPOR'DA GALİBİYET SEVİNCİ

10 Aralık 2014 Çarşamba 21:16
kahramanmarasspor-cikis-ariyor

KAHRAMANMARAŞSPOR ÇIKIŞ ARIYOR

07 Aralık 2014 Pazar 00:20
mavi-firtina-ankarada-esti

MAVİ FIRTINA ANKARA’DA ESTİ

07 Aralık 2014 Pazar 00:11
marasgucuspor-tff-kadinlar-3ligi

MARAŞGÜCÜSPOR TFF KADINLAR 3.LİGİ

06 Aralık 2014 Cumartesi 23:57
boyali-koyune-gures-sahasi

BOYALI KÖYÜNE GÜREŞ SAHASI

17 Ekim 2014 Cuma 10:27

ÜLKE GÜNDEMİ & DÜNYA

DADAĞLI'DA SEL KÖPRÜYÜ YIKTI

Dün geceden itibaren etkili olan sağanak yağmur, ilimiz merkez Onikişubat ilçesine bağlı Dadağlı Mahallesi'nde

FUARA KATILACAK YAYINEVLERİ

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından 12 -21 Aralık 2014 tarihleri arasında düzenlencek olan 1. Kitap

SONER SARIKABADAYI 27 ARALIK'TA K.MARAŞ'TA

Türk Pop Müziği’nin son yıllardaki en popüler isimlerinden Soner Sarıkabadayı, Şanlıurfa ve

BAŞKAN MAHÇİÇEK'TEN REKTÖR DEVECİYE HAYIRLI OLSUN

  Onikişubat İlçe Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Rektör Prof. Dr. Durmuş Deveci’yi makamında ziyaret

KAFSAD'DAN BAŞKAN OKAY'A ZİYARET

Kahramanmaraş Fotoğraf Sanatçıları Derneği (KAFSAD) Başkanı Gürhan Turan ve Yönetim Kurulu üyeleri

BİR YILDA ASFALT VE PARKE TAMAMLANACAK

Sahaya inen ve 14 bölgede aralıksız devam eden kilit parke ve asfalt çalışmalarını ekibiyle birlikte yerinde

ÇOK OKUNANLAR

  • Haber bulunamadı

  • Haber bulunamadı

  • Haber bulunamadı

ADANA - HAVA DURUMU

ADANA