25 Nisan 2024 Perşembe

A2 ligi şampiyonu Ankaraspor kaza geçirdi

a2-ligi-sampiyonu-ankaraspor-kaza-gecirdi

Türkiye A2 Ligi şampiyonu Ankaraspor teknik direktörü ve malzemecisinin içinde olduğu otobüs dönüş yolunda kaza geçirdi.
16 Mayıs 2013 Perşembe 11:58

MUĞLA'nın Fethiye İlçesi'nde dün akşam oynanan A2 Ligi Play-Off final karşılaşmasında, Gençlerbirliği'ni 5-2 yenerek şampiyon olan Ankaraspor'un malzemeci ve kulüp çalışanlarını taşıyan takım otobüsü, Afyonkarahisar'ın Sinanpaşa İlçesi yakınlarında mermer yüklü kamyona arkadan çarptı. Kazada, kulübün masörü 48 yaşındaki Sabri Sarıksız yaşamını yitirdi, kulüp teknik personeli ve taraftardan oluşan 17 kişi de yaralandı.

Kaza, saat 04.30 sıralarında Antalya-Afyonkarahisar Karayolu'nun 34'üncü kilometresinde meydana geldi. Türkiye Futbol Federasyonu tarafından organize edilen A2 Ligi Türkiye Şampiyonası finalinde, Muğla'nın Fethiye İlçesi'nde dün akşam Fethiye Şehir Stadı'nda Ankaraspor ve Gençlerbirliği karşı karşıya geldi. Normal süresi ve uzatma bölümü 1-1 tamamlanan final karşılaşmasında, seri penaltı atışları sonucu Ankaraspor, Gençlerbirliği'ni 5-2 mağlup ederek şampiyon oldu.

Kupa töreninin ardından Ankarasporlu futbolcular Fethiye'de kalırken, malzemeci, kulüp çalışanları ve taraftarları taşıyan ikinci takım otobüsü Ankara'ya gitmek için yola çıktı. Muammer Yıldız'ın kullandığı 06 DY 0458 plakalı otobüs, Afyonkarahisar'ın Sinanpaşa İlçesi yakınlarında önünde seyreden Hüseyin Taşçı yönetimindeki 20 H 1224 plakalı mermer yüklü kamyona arkadan çarptı. Çarpmanın şiddetiyle kontrolden çıkan otobüs, refüje çarparak durdu.

MASÖR ÖLDÜ

Kamyon şoförü Hüseyin Taşçı'nın yara almadan kurtulduğu kazada, otobüs şoförü Muammer Yıldız ile aralarında kulüben teknik çalışanları ve taraftarların da bulunduğu 17 kişi yaralandı, kulübün masörü Sabri Sarıksız ise yaşamını yitirdi.

Kaza sonrasında olay yerine çok sayıda ambulans ve kurtarma görevlisi sevk edildi. Yaralılar yapılan müdahalenin ardından Afyonkarahisar'daki hastanelere götürülerek tedaviye alındı. Takımın U17 teknik sorumlusu Semih Tur'un kaza sırasında bacağının koptuğu belirtildi. 3 çocuk babası Sabri Sarıksız'ın cenazesi de incelemenin ardından morga gönderildi.

Kulüp yetkilileri, "A2 Ligi Play-Off final karşılaşmasında takıma destek vermek üzere gelmişlerdi. Otobüste altyapı hocalarımız ve altyapı personelimiz vardı. Maçı izledikten sonra Fethiye'den yola çıktılar. Takımın as futbolcuları ise Fethiye'de kalmıştı" dedi.

TÜRKİYE A2 LİGİ ŞAMPİYONU ANKARASPOR



- MUĞLA’nın Fethiye İlçesi’nde oynanan A2 Ligi Play-Off final karşılaşmasında, Ankaraspor, Gençlerbirliği’ni normal süresi ve uzatma bölümü 1-1 sonuçlanan maçta, penaltı vuruşlarıyla 5-2 yenerek şampiyon oldu.


Türkiye Futbol Federasyonu tarafından organize edilen A2 Ligi Türkiye Şampiyonası finalinde, iki başkent takımı, Ankaraspor ve Gençlerbirliği karşı karşıya geldi. Fethiye Şehir Stadı’nda saat 20.00’de başlayan mücadelenin ilk yarısı karşılıklı ataklarla golsüz geçti. 75’inci dakikada Emre Avcı’nın ikinci sarı karttan kırmızı kart görerek oyun dışı kalması üzerine, Gençlerbirliği 10 kişi kaldı. Eksik rakibi karşısında baskısını arttıran Ankaraspor 83’üncü dakikada Mehmet Yılmaz’ın golüyle 1-0 öne geçti. Gençlerbirliği bu göle 90’ıncı dakikada Eren Tokat’ın şık vuruşuyla cevap verdi.

Maçta normal süre 1-1 tamamlanınca uzatma bölümüne geçildi. Uzatmaların 114’üncü dakikasında Ankaraspor’da Sedat Yüce, ikinci sarı karttan kırmızı kart görerek takımını 10 kişi bıraktı. İki takımında 10 kişi oynadığı kalan dakikalarda gol sesi çıkmayınca şampiyonu belirlemek için seri penaltı atışlarına geçildi.

Gençlerbirliği’nden Berat Aydoğdu penaltı vuruşunu gole çevirirken, diğer oyuncuların atışlarından gol sesi çıkmadı. Ankaraspor’da ise Ali Rıza Durmaz, Samet Göker, Mehmet Topçu ve Hasan Ilıcan penaltı vuruşlarını gole çevirip takımlarını şampiyonluğa taşıdı. Penaltı atışları sonucu rakibini 5-2 mağlup eden Ankaraspor, 2012-2013 sezonu Türkiye A2 Ligi şampiyonu oldu.

KUPA KRİZİ

Penaltı vuruşlarının ardından kupa törenine geçildi. Gençlerbirliği futbolcularına madalyaları Fethiye İlçe Emniyet Müdürü Hüseyin Kocabıyık tarafından verilirken, Ankarasporlu futbolcular kupayı alırken kriz yaşandı. Türkiye Futbol Federasyonu İzmir Bölge Temsilcisi Hamdi Kutval takım kaptanı Fatih Mustafa Baydemir'e kupayı uzattığı anda, yere oturan Ankarasporlu futbolcular, kupayı almayacaklarını söyledi. Futbolcular, kupayı kendileri adına Ankaraspor Genel Menajeri Ender Yurtgüven’in almasını istedi. Federasyon temsilcisi öneriyi kabul etmeyince törende kısa süreli gerginlik yaşandı. Futbolcuların ısrarı üzerine bir süre sonra öneriyi kabul eden Hamdi Kutval, soyunma odasına gönderilen kupayı geri isteyerek, Ender Yurtgüven’e verdi. Ankaraspor adına kupayı kaldıran Yurtgüven daha sonra şampiyonluk kupasını futbolculara teslim etti.

‘PROTESTO ETTİK’

Yaşanan krizle ilgili açıklamalarda bulunan Ender Yurtgüven, 2009 yılında TFF tarafından ligden düşürüldüklerini belirterek, "Birçok haksızlığa uğradık. Bizi ligden düşüren Mahmut Özgener’in bölgesinden bir federasyon yetkilisinden oyuncularımız kupayı almak istemedi. Durumu protesto ettiler. O yüzden ben aldım. Süper Lig’de takımı olmayan bir ekibin burada şampiyon olması bizim için çok anlamlıydı” dedi.



Kaynak: http://skorer.milliyet.com.tr/a2-ligi-sampiyonu-ankaraspor-kaza/-/detay/1709406/default.htm



Etiketler: Mahmut Özgener , Antalya , Türkiye , Ankara , İzmir , Gençlerbirliği , Ankaraspor , Muğla , kırmızı kart , Tokat , takım kaptanı , Fethiye , Play-Off , Türkiye Futbol Federasyonu , penaltı , masör , Afyonkarahisar , Mehmet Yılmaz , çocuk , saat , futbol , 2012 , Ankara'ya , Oyun , Emniyet Müdürü



Haber okunma sayısı: 1224

Yazdır

YORUM EKLE

Yorum Başlığı

Yorum

YORUMLAR

  • Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

DİĞER HABERLER

kahramanmarasspor-haftasonuna-hazirlaniyor

KAHRAMANMARAŞSPOR HAFTASONUNA HAZIRLANIYOR

11 Aralık 2014 Perşembe 20:45
-kahramanmarassporda-galibiyet-sevinci

KAHRAMANMARAŞSPOR'DA GALİBİYET SEVİNCİ

10 Aralık 2014 Çarşamba 21:16
kahramanmarasspor-cikis-ariyor

KAHRAMANMARAŞSPOR ÇIKIŞ ARIYOR

07 Aralık 2014 Pazar 00:20
mavi-firtina-ankarada-esti

MAVİ FIRTINA ANKARA’DA ESTİ

07 Aralık 2014 Pazar 00:11
marasgucuspor-tff-kadinlar-3ligi

MARAŞGÜCÜSPOR TFF KADINLAR 3.LİGİ

06 Aralık 2014 Cumartesi 23:57
boyali-koyune-gures-sahasi

BOYALI KÖYÜNE GÜREŞ SAHASI

17 Ekim 2014 Cuma 10:27

ÜLKE GÜNDEMİ & DÜNYA

DADAĞLI'DA SEL KÖPRÜYÜ YIKTI

Dün geceden itibaren etkili olan sağanak yağmur, ilimiz merkez Onikişubat ilçesine bağlı Dadağlı Mahallesi'nde

FUARA KATILACAK YAYINEVLERİ

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından 12 -21 Aralık 2014 tarihleri arasında düzenlencek olan 1. Kitap

SONER SARIKABADAYI 27 ARALIK'TA K.MARAŞ'TA

Türk Pop Müziği’nin son yıllardaki en popüler isimlerinden Soner Sarıkabadayı, Şanlıurfa ve

BAŞKAN MAHÇİÇEK'TEN REKTÖR DEVECİYE HAYIRLI OLSUN

  Onikişubat İlçe Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Rektör Prof. Dr. Durmuş Deveci’yi makamında ziyaret

KAFSAD'DAN BAŞKAN OKAY'A ZİYARET

Kahramanmaraş Fotoğraf Sanatçıları Derneği (KAFSAD) Başkanı Gürhan Turan ve Yönetim Kurulu üyeleri

BİR YILDA ASFALT VE PARKE TAMAMLANACAK

Sahaya inen ve 14 bölgede aralıksız devam eden kilit parke ve asfalt çalışmalarını ekibiyle birlikte yerinde

ÇOK OKUNANLAR

  • Haber bulunamadı

  • Haber bulunamadı

  • Haber bulunamadı

ADANA - HAVA DURUMU

ADANA