20 Nisan 2024 Cumartesi

SP LİDERİ KAMALAK

sp-lideri-kamalak-

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Mustafa Kamalak, son dönemde ülke genelinde yaşanan sıkıntıların tek kaynağının iktidar olduğunu söyledi. Hükümetin yanlış uygulamaları yüzünden ülkenin yangın yerine döndüğünü belirten Kamalak, bunun son örneğininde Türk sınırlarına yabancı askerlerin girişine izin verilmesi ve Müslüman ülkelere asker gönderme izni olan tezkere olduğunu söyledi. "Ve buradan iktidar partisini uyarıyorum. Yanlış yoldasınız. Yanlış yoldasınız. Yanlış yoldasınız." dedi.
19 Ekim 2014 Pazar 22:42

 

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Mustafa Kamalak, son dönemde ülke genelinde yaşanan sıkıntıların tek kaynağının iktidar olduğunu söyledi. Hükümetin yanlış uygulamaları yüzünden ülkenin yangın yerine döndüğünü belirten Kamalak, bunun son örneğininde Türk sınırlarına yabancı askerlerin girişine izin verilmesi ve Müslüman ülkelere asker gönderme izni olan tezkere olduğunu söyledi. "Ve buradan iktidar partisini uyarıyorum. Yanlış yoldasınız. Yanlış yoldasınız. Yanlış yoldasınız." dedi. 

 

Partisinin İzmir İl Başkanlığı tarafından Balçova Termal Tesisleri Kardelen Salonu'nda yapılan ‘5. Olağan İl Kongresi’ne katılan Kamalak, burada coşkulu bir kalabalık tarafından ‘Mücahit Erbakan, başbakan Kamalak’ sloganlarıyla karşılandı. Ülkenin yangın yerine döndüğünü, AKP İktidarının tek alternatifinin ise Saadet Partisi olduğunu belirten Kamalak, bu konuda partililerden özverili çalışmalarını ve alkol kullananlara karşı önyargı ile yaklaşmamalarını istedi. “Unutmayın bu ülkenin her bir ferdi bizim kardeşimizdir. Bu ülkenin alkoliği, sarhoşu da bizimdir, kardeşimizdir. Biz, yakmak, yıkmak, insanları aşağılamak için yola çıkmış değiliz." diyen Kamalak, insanları tek tek dolaşarak kalplerine girmelerini istedi. 

 



"MEHMETÇİĞİ HANGİ ÜLKELERE SAVAŞMAK İÇİN GÖNDERECEKSİNİZ?"

 

İki ekim tarihinde iktidarın Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne bir tezkere sunduğunu aktaran SP Genel Başkanı Kamalak, "Neticede tezkere meclisten geçti. Ne var tezkerede. İki hususun altını çizmek istiyorum. Ve buradan iktidar partisini uyarıyorum. Yanlış yoldasınız. Yanlış yoldasınız. Yanlış yoldasınız. Ne bakımdan, o tezkereye göre Türkiye yabancı ülkelere asker gönderebilecek. Bunun iznini aldı. Değerli kardeşlerim, Türkiye hangi yabancı ülkelere asker gönderecek. Ey o tezkereye kabul oyu veren milletvekilleri, hangi ülkelere asker göndereceksiniz? Mehmetçiği hangi ülkelere göndereceksiniz? İslam ülkelerine değil mi? Suriye ve Irak’a değil mi? Niçin, savaşmak üzere. Yani Müslümanları öldürsün diye öyle mi? Tabi başka ne için gönderecekti. İsrail’e mi gönderilecekti, hayır. Rusya’ya, Amerika’ya mı? Hayır. Suriye’ye gönderecek, orada insanlar zulüm altındaymış! İyi de oraların karıştırılmasında ey iktidar partisi senin büyük vebalin vardır, büyük günahın vardır. Bugün Allah aşkına bu iktidarın Suriye politikasını doğru bulan içiniz de bir tek kişi var mı?" dedi. 

 

"TEZKEREYİ TSK'YA KARŞI BİR HAKARET OLARAK KABUL EDERİM"

 

Tezkerede altı çizilmesi gereken ikinci bir hususun, aynı şekilde de Türkiye’ye yabancı ülke askerlerinin girişine izin verilmesi olduğuna dikkat çeken Kamalak, "Türkiye’ye yabancı askerler konuşlandırılacakmış. Ben buradan o teskereye kabul oyu veren milletvekillerine tekrar soruyorum. Dürüst olun lütfen, o yabancı asker dediğin kim. Türkiye’ye gelecek olan o yabancı askerler kim? Birinci dünya savaşında İzmir başta olmak üzere Batı Anadolu’yu bir bütün olarak işgal eden, Çanakkale de 452 bin vatan evladını şehit eden, Kahramanmaraş’ımız da, ‘Maraş bize mezar olmadan düşmana gülzar olamaz’ diyen Sütçü İmam’ın diyarını işgal eden, Gaziantepimizde şehit Kamilleri, Şahinbeyleri, Karayılanları, şehit eden o işgalcilerin torunları değil mi? Şimdi bunlar Türkiye’ye yardım için geliyor öyle mi? Bir an için evet diyelim, kime karşı koruyacaklar. İŞİD’e karşı öyle mi? Allah aşkına, dünyanın 5. büyük ordusu, NATO içerisindeki ikinci büyük ordu, Kahraman Türk Silahlı Kuvvetleri, bu ülkeyi, şehitler diyarını, İŞİD gibi bir terör örgütüne karşı koruyacak güçte değil öyle mi? Bunu şanlı, kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerine karşı bir hakaret olarak kabul ederim. ‘Bir gün zalim bir avcı aslanı ciddi bir şekilde yaralıyor. Ormanların kralı aslanı. Aslan kenara çekilmiş inliyor,bu arada yaralı aslanın yanına bir kaplumbağa yaklaşıyor. Hayrola kralım nedir bu hal? Aslan diyor. Avcıların saldırısına uğradım. Kaplumbağa, sabahleyin bizim çocuklar ava çıkmıştı, sakın onlar yaralamış olmasın diyor. Aslan bunun üzerine diyor ki, kaplumbağa’ya, beni zalim avcıların kurşunu yaraladı ama öldüremedi. Bunun üzerine kaplumbağa, senin bu sözün beni öldürür diyor.’ Kahraman Türk Ordusu, İŞİD’e karşı başkalarından yardım bekleyecek öyle mi? Kabul edilebilir gibi değil." şeklinde konuştu. 

 

"TÜRKİYE'NİN BÖLÜNEN HARİTASI HAZIR"

 

 

AK Parti’nin 13 yıldır iktidarda olduğunu ancak çözüm üretmek yerine çözümsüzlük üzerine politikalar gütmeye başladığını ifade eden Kamalak, "Türkiye'yi içine düştüğü bu girdaptan Ak Parti mi kurtaracak, adil bir sistemi, saygın bir hukuk mizanını Ak Parti mi kuracak? 13 yıldır iş başında ne güne duruyor? Şu elimdeki haritaya bakın. Ne var burada, Türkiye'nin bölünmesini gösteren harita var. Bu haritayı ben çizmedim. Kim çizmiş bu haritayı, büyük dostumuz, stratejik ortağımız ABD çizmiştir. Yuh çekmek derde deva değildir. Türkiye'nin bölünmesini istemiyorsanız çare Saadet Partisi'dir. Edip Başer Paşa, BOP'u anlatıyor ve bu haritayı gösteriyor. 2006 yılında Roma’da bir NATO toplantısında ABD’li subaylar, yeni stratejileri çerçevesinde bir harita çıkardılar, masa üstüne diyor. Bizim subaylarımızın da bulunduğu bir toplantıda. Protesto edip buradan ayrıldık diyor. Salonu subaylarımızın terk etmesiyle harita yeniden birleştirilmiş değildir. Sahipsiz ülkenin batması haktır. Sen sahip olursan bu vatan batmayacaktır." diye konuştu.

Haberin etiketleri:

MUSTAFA KAMALAK, SP


Haber okunma sayısı: 2034

Yazdır

YORUM EKLE

Yorum Başlığı

Yorum

YORUMLAR

  • Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

DİĞER HABERLER

kadina-siddete-hayir-imza-kampanyasi

KADINA ŞİDDETE HAYIR İMZA KAMPANYASI

07 Mayıs 2021 Cuma 23:12
ali-babacanartik-yeter

ALİ BABACAN:ARTIK YETER

12 Aralık 2020 Cumartesi 00:29
kmaras-demokrasi-nobetinde

K.MARAŞ DEMOKRASİ NÖBETİNDE

21 Temmuz 2016 Perşembe 03:18
zabun-darbeyi-lanetledi

ZABUN DARBEYİ LANETLEDİ

22 Temmuz 2016 Cuma 02:49
demokrasi-nobetine-devam

DEMOKRASİ NÖBETİNE DEVAM

22 Temmuz 2016 Cuma 02:42

ÜLKE GÜNDEMİ & DÜNYA

DADAĞLI'DA SEL KÖPRÜYÜ YIKTI

Dün geceden itibaren etkili olan sağanak yağmur, ilimiz merkez Onikişubat ilçesine bağlı Dadağlı Mahallesi'nde

FUARA KATILACAK YAYINEVLERİ

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından 12 -21 Aralık 2014 tarihleri arasında düzenlencek olan 1. Kitap

SONER SARIKABADAYI 27 ARALIK'TA K.MARAŞ'TA

Türk Pop Müziği’nin son yıllardaki en popüler isimlerinden Soner Sarıkabadayı, Şanlıurfa ve

BAŞKAN MAHÇİÇEK'TEN REKTÖR DEVECİYE HAYIRLI OLSUN

  Onikişubat İlçe Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Rektör Prof. Dr. Durmuş Deveci’yi makamında ziyaret

KAFSAD'DAN BAŞKAN OKAY'A ZİYARET

Kahramanmaraş Fotoğraf Sanatçıları Derneği (KAFSAD) Başkanı Gürhan Turan ve Yönetim Kurulu üyeleri

BİR YILDA ASFALT VE PARKE TAMAMLANACAK

Sahaya inen ve 14 bölgede aralıksız devam eden kilit parke ve asfalt çalışmalarını ekibiyle birlikte yerinde

ÇOK OKUNANLAR

  • Haber bulunamadı

  • Haber bulunamadı

  • Haber bulunamadı

ADANA - HAVA DURUMU

ADANA