24 Nisan 2024 Çarşamba

OBEZİTE KADIN 7 AYDA 64 KİLO VERDİ

obezite-kadin-7-ayda-64-kilo-verdi

Kahramanmaraş'ta geçen yıl 260 kilogram ağırlığa ulaşan 47 yaşındaki obezite hastası kadın, 64 kilogram vererek 196 kiloya düştü.
04 Mayıs 2013 Cumartesi 12:42

Kahramanmaraş'ta geçen yıl 260 kilogram ağırlığa ulaşan 47 yaşındaki obezite hastası kadın, 64 kilogram vererek 196 kiloya düştü.

Tedavi gördüğü Diyarbakır Dicle Üniversitesi (DÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi'nde 7 ay içinde 260 kilodan 196 kiloya inen 3 çocuk annesi Firdevs Yaylacık, değişimin getirdiği öz güvenle birlikte, sağlığına yeniden kavuşmanın mutluluğunu yaşıyor. Azmi ve doktorların gayretiyle yaşama yeniden tutunan Yaylacık'ın hedefinde 100 kiloya kadar düşmek var.

Hormon dengesizliği nedeniyle aşırı kilo alan ve yardım almadan hiçbir ihtiyacını karşılayamayan Firdevs Yaylacık, 6 yıl önce hızla kilo almaya başladı. Çeşitli sağlık kuruluşlarına giden Firdevs Yaylacık'a hormon dengesizliği teşhisi konularak tedavi uygulandı. Ancak ilaç tedavisine rağmen şikayetleri başladığında 95 kilo olan Yaylacık, bu süreçte 260 kiloya kadar yükseldi.

İmkansızlıktan eli kolu bağlanan aile fertleri, çareyi kentteki basın mensupları aracılığıyla yetkililerden yardım istemekte buldu. Obezite hastası kadının bu talebine duyarsız kalmayan özel bir televizyon kanalı, geçen yıl ekim ayında Yaylacık'ı ilk önce İstanbul'a, oradan da tedavi için Diyarbakır'a gönderdi.



DÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Endokrinoloji Anabilim Dalı doktorları tarafından günlük 6 öğünden oluşan sıkı bir diyet programına tabi tutulan Yaylacık, bir aylık tedavi periyotlarıyla 210 günde 64 kilo vererek sağlıklı yaşama yolunda ilk adımı attı.

HALİNE ŞÜKREDİYOR

3 yıl önce aşırı kiloları nedeniyle yürüyemediğini ve evden dışarı çıkamadığını anlatan Yaylacık, tedaviye başladığı günden bu güne katettiği yolları çok iyi olarak değerlendiriyor. 'Çok şükür artık kendi kendime yetiyorum' diyen Yaylacık duygularını şöyle özetledi: "Tedaviye başlamadan önce dışarı çıkamıyor, bir yere gidemiyordum. Kilolarım yüzünden ayaklarımdaki ağrılar dayanılmaz olmuştu. Doktorlar, ağrı kesici olarak morfin iğnesi yapıyor, o zaman biraz rahatlıyordum. Kahramanmaraş'ta tedavi olmaya çalıştım, ama sonuç alamadım. Allah razı olsun, sesimizi duyurdunuz. İnşallah tedavimi tamamlar ve iyi olur döneriz. Çok mutluyum."

KENDİ İHTİYAÇLARINI KARŞILAYABİLİYOR

Firdevs Yaylacık'ın 23 yıllık hayat arkadaşı Kadir Yaylacık ise eşinin eskiden yatağa bağımlı halde yaşadığını belirtti. Eşinin yanından bir an olsun ayrılamadığını anlatan Yaylacık, "Gece gündüz ne rahat oturabiliyor, ne de yatabiliyordu. Şimdi kendi ihtiyaçlarını görebiliyor, tek başına yürüyebiliyor. Bu durum ise beni ve çocuklarımı çok mutlu ediyor." dedi.

Doktorlara eşine verdiği destekten dolayı teşekkür eden Yaylacık, "Bir ay Diyarbakır'da tedavi gördükten sonra, bir hafta evimize gelerek dinleniyoruz. Doktorlar eşimin kilosunun 180'e kadar düşebileceğini, sonrasında ise mide küçültme ameliyatı yapabileceklerini söylüyor." diye konuştu.

KAYNAK:haberler.com



Haber okunma sayısı: 1051

Yazdır

YORUM EKLE

Yorum Başlığı

Yorum

YORUMLAR

  • Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

DİĞER HABERLER

organlari-umut-oldu

ORGANLARI UMUT OLDU

07 Aralık 2014 Pazar 01:07
turk-kizilayinda-kan-degisimi

TÜRK KIZILAYI'NDA KAN DEĞİŞİMİ

07 Aralık 2014 Pazar 00:45
stres-kalp-krizini-tetikliyor

STRES KALP KRİZİNİ TETİKLİYOR

21 Temmuz 2014 Pazartesi 02:37
yogurt-yuksek-tansiyonu-dusuruyor

YOĞURT YÜKSEK TANSİYONU DÜŞÜRÜYOR

21 Temmuz 2014 Pazartesi 02:36

ÜLKE GÜNDEMİ & DÜNYA

DADAĞLI'DA SEL KÖPRÜYÜ YIKTI

Dün geceden itibaren etkili olan sağanak yağmur, ilimiz merkez Onikişubat ilçesine bağlı Dadağlı Mahallesi'nde

FUARA KATILACAK YAYINEVLERİ

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından 12 -21 Aralık 2014 tarihleri arasında düzenlencek olan 1. Kitap

SONER SARIKABADAYI 27 ARALIK'TA K.MARAŞ'TA

Türk Pop Müziği’nin son yıllardaki en popüler isimlerinden Soner Sarıkabadayı, Şanlıurfa ve

BAŞKAN MAHÇİÇEK'TEN REKTÖR DEVECİYE HAYIRLI OLSUN

  Onikişubat İlçe Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Rektör Prof. Dr. Durmuş Deveci’yi makamında ziyaret

KAFSAD'DAN BAŞKAN OKAY'A ZİYARET

Kahramanmaraş Fotoğraf Sanatçıları Derneği (KAFSAD) Başkanı Gürhan Turan ve Yönetim Kurulu üyeleri

BİR YILDA ASFALT VE PARKE TAMAMLANACAK

Sahaya inen ve 14 bölgede aralıksız devam eden kilit parke ve asfalt çalışmalarını ekibiyle birlikte yerinde

ÇOK OKUNANLAR

  • Haber bulunamadı

  • Haber bulunamadı

  • Haber bulunamadı

ADANA - HAVA DURUMU

ADANA