19 Nisan 2024 Cuma

DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ

dunya-engelliler-gunu

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ve Kent Konseyi işbirliğiyle düzenlenen programla, 10 engelliye akülü araç, 20 engelliye işitme cihazı ve 50 engelliye baston dağıtıldı.
04 Aralık 2013 Çarşamba 12:15

 Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ve Kent Konseyi işbirliğiyle düzenlenen programla, 10 engelliye akülü araç, 20 engelliye işitme cihazı ve 50 engelliye baston dağıtıldı.

3 Aralık Dünya Engelliler Günü Dolayısıyla Kent Konseyi Okuma Salonu'nda program düzenlendi. Kent Konseyi tarafından açılan kurslarda başarı gösteren engellilere sertifikaların verildiği programda, ihtiyaç sahibi engelliler için alınan akülü araçlar, işitme cihazları ve bastonlar sahiplerine teslim edildi.

Törende konuşan Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, hep birlikte mutlu bir ortamda buluşmanın sevincini yaşadıklarını belirtti. Görev yaptığı süre içerisinde engelli vatandaşların toplum yaşamına kazandırılması için her türlü gayreti gösterdiklerini dile getiren Poyraz, "Bir engelli kardeşimizin tebessümü, bizim için yeryüzünün en güzel mutluluğudur" dedi.

Poyraz, şöyle konuştu:

"Dolayısıyla şimdi onların mutluluğunu biz kendi mutluluğumuz addediyoruz. Başladığımız günden bugüne kadar da geçen süreçte engelli derneklerimizle ilişkilerimizi hep sıcak tuttuk. Bina istediler bir tane stadyumun yanında yer yaptık, bir tane Yavuz Selim'de açtık. Bir tanesini başka yerde açtık. Onlar bizim kardeşlerimiz. Nihayetinde bu ülke adına, hizmet verme adına onların yaşamlarını kolaylaştırma adına bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. Caddeleri engellilerimize göre yapıyoruz, inşallah gelecek günler engelsiz bir dünyaya erişmek için. Bir engelli insan evinden çıkabilmeli, her türlü ihtiyacını görüp, tekrar da evine dönebilmeli anlayışıyla çalıştık. Bizden sonra gelecek arkadaşlarımızın da bunu devam ettireceklerine inanıyorum."



Törene katılan Ak Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fatih Mehmet Erkoç ise katkılarından dolayı Başkan Poyraz'a teşekkür etti. Toplum olarak empati yapılmasını ve engellilerin yaşamını kolaylaştırmak için herkesin üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmesi gerektiğini dile getiren Erkoç, şunları kaydetti:

"Şu anda belediye başkanımız bu konuda elinden gelen gayreti gösterdi. Biz de gelecekte engelli kardeşlerimizin önündeki tüm engelleri kaldırarak, normal vatandaşlarımız gibi standart bir hayat yaşam sürmeleri için çalışacağız. Burada en üzücü şey vicdanların engelli olmasıdır. Yani vicdanların önündeki engellerin kaldırılması gerek. Bugün de görüyorsunuz burada bir coşku var, sevgi var. Engelli kardeşlerimizle iç içe olduk. Onlar da hayata pozitif bakmaktalar. Kendilerinde büyük bir enerji gördük. Toplumun tüm kesimleri de bu enerjiyi coşkuyu görmeliler. Zaten toplum olarak bu konuda gereken hassasiyeti gösteriyoruz. Hükümetimiz de bu noktada çok güzel çalışmalara imza attı, engelliler için gerekli imkanları oluşturdu. Biz de bu çalışmaları devam ettireceğiz."

Vali Şükrü Kocatepe, Kent Konseyi Başkanı Zeynep Arıkan, engelli dernekleri ve çok sayıda vatandaşın katıldığı program, işitme engellilerin halk oyunları gösterisi, sertifika dağıtımı ve araçların dağıtımı ile son buldu. Programda, engelli bir Suriyeli vatandaş ta akülü araca kavuşmanın sevincini yaşadı.

 

haberler.com



Haber okunma sayısı: 1462

Yazdır

YORUM EKLE

Yorum Başlığı

Yorum

YORUMLAR

  • Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

DİĞER HABERLER

organlari-umut-oldu

ORGANLARI UMUT OLDU

07 Aralık 2014 Pazar 01:07
turk-kizilayinda-kan-degisimi

TÜRK KIZILAYI'NDA KAN DEĞİŞİMİ

07 Aralık 2014 Pazar 00:45
stres-kalp-krizini-tetikliyor

STRES KALP KRİZİNİ TETİKLİYOR

21 Temmuz 2014 Pazartesi 02:37
yogurt-yuksek-tansiyonu-dusuruyor

YOĞURT YÜKSEK TANSİYONU DÜŞÜRÜYOR

21 Temmuz 2014 Pazartesi 02:36

ÜLKE GÜNDEMİ & DÜNYA

DADAĞLI'DA SEL KÖPRÜYÜ YIKTI

Dün geceden itibaren etkili olan sağanak yağmur, ilimiz merkez Onikişubat ilçesine bağlı Dadağlı Mahallesi'nde

FUARA KATILACAK YAYINEVLERİ

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından 12 -21 Aralık 2014 tarihleri arasında düzenlencek olan 1. Kitap

SONER SARIKABADAYI 27 ARALIK'TA K.MARAŞ'TA

Türk Pop Müziği’nin son yıllardaki en popüler isimlerinden Soner Sarıkabadayı, Şanlıurfa ve

BAŞKAN MAHÇİÇEK'TEN REKTÖR DEVECİYE HAYIRLI OLSUN

  Onikişubat İlçe Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Rektör Prof. Dr. Durmuş Deveci’yi makamında ziyaret

KAFSAD'DAN BAŞKAN OKAY'A ZİYARET

Kahramanmaraş Fotoğraf Sanatçıları Derneği (KAFSAD) Başkanı Gürhan Turan ve Yönetim Kurulu üyeleri

BİR YILDA ASFALT VE PARKE TAMAMLANACAK

Sahaya inen ve 14 bölgede aralıksız devam eden kilit parke ve asfalt çalışmalarını ekibiyle birlikte yerinde

ÇOK OKUNANLAR

  • Haber bulunamadı

  • Haber bulunamadı

  • Haber bulunamadı

ADANA - HAVA DURUMU

ADANA