25 Nisan 2024 Perşembe

TELEFON HARCI TURİSTİ DE VURDU

telefon-harci-turisti-de-vurdu

Haziran ayından bu yana yurtdışından yolcu beraberinde gelen cep telefonlarından cihaz kullanım izni için 100 lira harç alınıyor
09 Ağustos 2012 Perşembe 09:49

Cihaza ilişkin harç, abone kayıt merkezlerine başvurmadan önce herhangi bir vergi dairesine ödeniyor. Türk vatandaşların yanında ülkemize tatil için gelen turistlerin de harca tabi tutulması ise dikkat çekiyor. Turistler veya tatil için Avrupa'dan Türkiye'ye gelen gurbetçiler cep telefonuna yerli bir SIM kart taktığında bu çalışmıyor. Ancak turist veya gurbetçi, telefonu sürekli yurtiçinde kullanacak Türk vatandaşı gibi 100 liralık harç yatırırsa, telefonu Türkiye'den aldığı SIM kartla çalışıyor. Kısa bir süre için Türkiye'de bulunan turistlerden de bu verginin istenmesi ve bu vergiyi yatırabilmek için oradan oraya koşturması tepkilere sebep oluyor. Bu durum Türkiye'nin imajını da zedeliyor. Kısa bir süre için ülkemizde bulunan yabancılardan Zoheb Nensey, "İstanbul Atatürk Havalimanı'na girdikten sonra bir operatör bayisine gidip telefonumu açtırmak istediğimde oradaki yetkili bunun için vergi dairesine harç ödemem gerektiğini söyledi ve Yenibosna Vergi Dairesi'ne yönlendirildik. Buraya geldiğimizde ise buradaki vergi dairesinin taşındığı ve başka bir yere gitmemiz gerektiği söylendi. Sadece telefonumuzu kullanıma açtırmak için bu kadar gezmek tuhaf. Yıl içinde milyonlarca turistin uğradığı ülkenizin bu konuda daha kolaylaştırıcı önlemler alması gerekiyor. En azından havalimanında vergi dairesinin ufak bir şubesi açılabilir. Gelen yolcular da işlerini hemen burada halledebilir." dedi.

Normalde yolcular cihazlarını, pasaporta kaydettirdikten sonra, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'na veya mobil iletişim sunan işletmecilerin abone kayıt merkezlerine yapılan başvuru üzerine kayıt altına alarak kullanıma açıyor ve elektronik kimlik bilgisi daha sonra kontrol ediliyordu. Şimdi ise bu işlemlerden önce herhangi bir vergi dairesine 100 lira harç yatırılması gerekiyor. İstanbul Atatürk Havalimanı'na inen bir yolcunun, telefon harcını yatırması için gidebileceği en yakın vergi dairesi Bahçelievler'de bulunuyor. Atatürk Havalimanı'ndan Bahçelievler Vergi Dairesi arasındaki mesafe ise yaklaşık 10 kilometre.

Kaynak: ZAMAN



Haber okunma sayısı: 1023

Yazdır

YORUM EKLE

Yorum Başlığı

Yorum

YORUMLAR

  • Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

DİĞER HABERLER


ÜLKE GÜNDEMİ & DÜNYA

DADAĞLI'DA SEL KÖPRÜYÜ YIKTI

Dün geceden itibaren etkili olan sağanak yağmur, ilimiz merkez Onikişubat ilçesine bağlı Dadağlı Mahallesi'nde

FUARA KATILACAK YAYINEVLERİ

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından 12 -21 Aralık 2014 tarihleri arasında düzenlencek olan 1. Kitap

SONER SARIKABADAYI 27 ARALIK'TA K.MARAŞ'TA

Türk Pop Müziği’nin son yıllardaki en popüler isimlerinden Soner Sarıkabadayı, Şanlıurfa ve

BAŞKAN MAHÇİÇEK'TEN REKTÖR DEVECİYE HAYIRLI OLSUN

  Onikişubat İlçe Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Rektör Prof. Dr. Durmuş Deveci’yi makamında ziyaret

KAFSAD'DAN BAŞKAN OKAY'A ZİYARET

Kahramanmaraş Fotoğraf Sanatçıları Derneği (KAFSAD) Başkanı Gürhan Turan ve Yönetim Kurulu üyeleri

BİR YILDA ASFALT VE PARKE TAMAMLANACAK

Sahaya inen ve 14 bölgede aralıksız devam eden kilit parke ve asfalt çalışmalarını ekibiyle birlikte yerinde

ÇOK OKUNANLAR

  • Haber bulunamadı

  • Haber bulunamadı

  • Haber bulunamadı

ADANA - HAVA DURUMU

ADANA