20 Nisan 2024 Cumartesi

KALİDA'DAN HAYIRLI OLSUN

kalidadan-hayirli-olsun

Kahramanmaraş Lider İşadamları Derneği (KALİDA) İnşaat Komitesi üyeleri Ak Parti 12 Şubat ve Dulkadiroğlu Merkez İlçe Başkanlarına hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.
27 Ekim 2013 Pazar 21:35

 

Kahramanmaraş Lider İşadamları Derneği (KALİDA) İnşaat Komitesi üyeleri Ak Parti 12 Şubat ve Dulkadiroğlu Merkez İlçe Başkanlarına hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Ziyarette konuşan KALİDA İnşat Komitesi Başkanı İbrahim Çakmak, “Biz Kahramanmaraş’ta en büyük sivil toplum kuruluşuyuz. Kahramanmaraş’ta inşaat sektöründe en çok üyesi olan derneğiz. Şu an yüz elli şirket bazında inşaat sektörü firmamız var. Kahramanmaraş’ın %80 inşaat alanında faaliyet veriyoruz. Elimizden geldiği kadar Kahramanmaraş’ımıza güzellik katmaya çalışıyoruz. Şehir için inşaat sektörü olarak elimizden gelen her şeyi bedelsiz yapmaya hazırız.”dedi. Kahramanmaraş’ın büyükşehir olduktan sonra daha büyük düşünmesi gerektiğine değinen Çakmak, Kentsel Dönüşümün bir fırsat olduğuna vurgu yaptı. Kentsel dönüşümle şehirleri yeniden beton yığınlarına dönüştürmeyelim, diyen İbrahim Çakmak; Şehirlerin ruhuna, havasına, iklimine ve estetiğine göre geniş çaplı projeler üretmenin gerekliliğine değindi.

Ülkemizde kentsel dönüşümün bir yıl önce başladığını belirten Çakmak, “Ülkemiz için bu kentsel dönüşüm büyük bir şans. Ancak şu talebimiz var. Teknik eleman olarak, TOKİ mantığıyla on kat, on beş kat olmasa ne olur. Daha nitelikli üç kat, dört kat, iki kat, yerine göre daha nitelikli yapılsa, diyoruz. Avrupa’ya gittiğimizde 1960’lı yıllarda bu mantıkla yapılan yapılar Paris’ de, Rusya’da şu an yıkılıyor. Kentsel dönüşüm yapın ama bizim gibi tip projeler oluşturup her tarafa yaymayın, 2,3,4 katlı projeler yapın, diye bize söylediler. Bunları sizlere söylemek bizim borcumuz.”dedi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren 12 Şubat Merkez İlçe Başkanı Av. Ahmet Özdemir; “Ziyaretinizden mutluluk duydum. Başbakanımızın da söylediği gibi partimizin de programında da olan sivil toplum kuruluşlarının aktif çalışmasını kendimize şiar edindik. Çünkü onların ürettiği fikirler siyasetçilerin fikirlerine göre daha üstün. Toplumun geneline bakan fikirler olduğunu görüyoruz. Her zaman onlarla birlikte hareket etmeye çalıştık. Onların görüşleri doğrultusunda kendimize çeki düzen vermeye çalıştık. Programlarımızı onlara göre geliştirmeye çalıştık. Bu anlamda öneminizin farkındayız daha da değer kazanması için elimizden geleni yapıyoruz. Muhakkak vereceğiniz fikirler bize ışık tutacak.” dedi.

 Zaman  zaman STK’ların fikirlerine ihtiyaçlarının olacağını belirten Başkan Özdemir, “Biz siyaset yapıyoruz. Toplumun beklentilerini karşılamaya çalışıyoruz. Bazen bu işin içine o kadar çok giriyoruz ki üretkenliğimiz kayboluyor. İşte bu üretkenliğimizin kaybolduğu noktada nokta da sivil toplum kuruluşlarımızın o fikir üretkenliğine ihtiyacımız oluyor. Bu anlamda bizden esirgememenizi istiyoruz.”dedi.

Ak Parti Dulkadiroğlu Merkez İlçe Başkanı Ömer Oruç Bilal Debgici ise sivil toplum kuruluşlarına önem verdiklerini ve önerilerine kulak vereceklerini söyledi.         Kahramanmaraş’ın gelişmesi için birlik ve beraberlik içinde olmaları gerektiğine değinen Debgici, ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirtip KALİDA inşaat üyelerine teşekkür etti. 

Haberin etiketleri:

KALİDA


Haber okunma sayısı: 1149

Yazdır

YORUM EKLE

Yorum Başlığı

Yorum

YORUMLAR

  • Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

DİĞER HABERLER


ÜLKE GÜNDEMİ & DÜNYA

DADAĞLI'DA SEL KÖPRÜYÜ YIKTI

Dün geceden itibaren etkili olan sağanak yağmur, ilimiz merkez Onikişubat ilçesine bağlı Dadağlı Mahallesi'nde

FUARA KATILACAK YAYINEVLERİ

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından 12 -21 Aralık 2014 tarihleri arasında düzenlencek olan 1. Kitap

SONER SARIKABADAYI 27 ARALIK'TA K.MARAŞ'TA

Türk Pop Müziği’nin son yıllardaki en popüler isimlerinden Soner Sarıkabadayı, Şanlıurfa ve

BAŞKAN MAHÇİÇEK'TEN REKTÖR DEVECİYE HAYIRLI OLSUN

  Onikişubat İlçe Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Rektör Prof. Dr. Durmuş Deveci’yi makamında ziyaret

KAFSAD'DAN BAŞKAN OKAY'A ZİYARET

Kahramanmaraş Fotoğraf Sanatçıları Derneği (KAFSAD) Başkanı Gürhan Turan ve Yönetim Kurulu üyeleri

BİR YILDA ASFALT VE PARKE TAMAMLANACAK

Sahaya inen ve 14 bölgede aralıksız devam eden kilit parke ve asfalt çalışmalarını ekibiyle birlikte yerinde

ÇOK OKUNANLAR

  • Haber bulunamadı

  • Haber bulunamadı

  • Haber bulunamadı

ADANA - HAVA DURUMU

ADANA