28 Mart 2024 Perşembe

"Biyometrik Kimlik Doğrulama Sistemi" başlıyor

biyometrik-kimlik-dogrulama-sistemi-basliyor

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), bazı usulsüzlüklerin önüne geçmek ve vatandaşların özel hastane ile tıp merkezlerinden daha hızlı ve verimli sağlık hizmeti alabilmelerine imkan sağlayacak "Biyometrik Kimlik Doğrulama Sistemi"ni 1 Aralık'tan itibaren zorunlu hale getiriyor.
26 Kasım 2013 Salı 03:56


"20 İLDE BAŞARI İLE UYGULANDI"

SGK Koordinatör İl Müdürü Mehmet Uzun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilk etapta ikinci basamak sağlık hizmeti veren özel hastaneler ve tıp merkezlerinde uygulamaya başlanan sistemin 20 pilot ilde başarıyla uygulandığını söyledi.

"CİHAZLAR İLGİLİ KURUMLARA YERLEŞTİRİLDİ"

Sistemin uygulanması için hazırlıkların tamamlandığını anımsatan Uzun, ülke genelinde zorunlu hale gelecek avuç içi damar tarama cihazlarının ilgili kurumlara yerleştirildiğini ifade etti.



"ZORUNLU OLARAK YILBAŞINA GEÇECEĞİZ"

Bir süredir söz konusu sağlık kurumlarına gelen hastaların büyük çoğunluğunun avuç içi damarlarının tarandığına dikkati çeken Uzun, şöyle devam etti: "Biyometrik Kimlik Doğrulama Sistemi'ne zorunlu olarak 1 Aralık'ta geçilecek. Uygulamayla vatandaşlarımız özel hastanelere geldiklerinde avuç içlerini 1-2 saniye içerisinde okutup sağlık hizmeti alabilecekler. Hatta kimliklerini evde unutan vatandaşlar avuç içlerini cihaza tanımladıktan sonra da hizmet alabilecekler. Bu uygulama ilk etapta ikinci basamak sağlık hizmeti veren özel hastaneler ile tıp merkezlerini kapsıyor."

"TIP FAKÜLTESİ HASTANELERİNDE 2014 YILINDA UYGULANACAK"

Uzun, uygulamanın ülke genelindeki tıp fakültesi hastanelerinde de 1 Eylül2014'ten itibaren zorunlu hale geleceğini söyledi.

Sistem sayesinde vatandaşların hızlı ve güvenli sağlık hizmeti alacaklarını ifade eden Uzun, geçmişte yaşanan bazı usulsüzlüklerin de önünü geçileceğini belirtti.

"DEVRİM NİTELİĞİNDE SONUÇ ALACAĞIZ"

Kurum olarak teknolojiyi sonuna kadar kullandıklarına işaret eden Uzun, "Bu sistem ciddi bir aksilik olmazsa devrim niteliğinde sonuçlar vereceğine inanıyorum. Kamuoyunu sistem hakkında ulusal ve yerel medya aracılığıyla yapılan haberlerle, dağıtılan broşür, el ilanları ve çeşitli toplantılarla bilgilendirmeye çalıştık" diye konuştu.

Vatandaşlardan uygulama için son günü beklemeden en yakın özel hastane veya tıp merkezine gidip avuç içlerini taratıp sisteme dahil olmalarını isteyen Uzun, aksi halde uzun kuyrukların oluşabileceğini kaydetti.

SİSTEM UYGULAMALI GÖSTERİLDİ

Sistemin uygulandığı Özel Sani Konukoğlu Hastanesinde muayene olmaya gelen Sibel Akbulut'un avuç içi taranarak kayıt işlemi gerçekleştirildi.

Projeyi sağlıklı bulduğunu ifade eden Akbulut, "Sistem sayesinde TC kimlik numaramızın kötüye kullanımı engellenmiş olacak. Geçmişte birçok kişi başkasının yerine muayene oluyordu, hatta ameliyat olduğunu dahi duymuştum" dedi.

Sistemin yolsuzluk ve usulsüzlüğün de önüne geçeğini ifade eden Akbulut, işlemlerin daha hızlı ve sağlıklı yürüyeceğine inandığını kaydetti.

"İŞLEMLER DAHA HIZLI VE SERİ OLACAK"

Hastanenin genel müdürü Opr. Dr. Yusuf Ziya Yıldırım ise sistemle işlemlerin daha seri ve hızlı olacağını söyledi.

Vatandaşlara biran önce avuç içlerini okutmalarını öneren Yıldırım, bu işlemi yapmadıkları takdirde 1 Aralık'tan itibaren sıra bekleyerek zaman kaybı yaşayacaklarını belirtti.



Haber okunma sayısı: 1051

Yazdır

YORUM EKLE

Yorum Başlığı

Yorum

YORUMLAR

  • Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

DİĞER HABERLER


ÜLKE GÜNDEMİ & DÜNYA

DADAĞLI'DA SEL KÖPRÜYÜ YIKTI

Dün geceden itibaren etkili olan sağanak yağmur, ilimiz merkez Onikişubat ilçesine bağlı Dadağlı Mahallesi'nde

FUARA KATILACAK YAYINEVLERİ

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından 12 -21 Aralık 2014 tarihleri arasında düzenlencek olan 1. Kitap

SONER SARIKABADAYI 27 ARALIK'TA K.MARAŞ'TA

Türk Pop Müziği’nin son yıllardaki en popüler isimlerinden Soner Sarıkabadayı, Şanlıurfa ve

BAŞKAN MAHÇİÇEK'TEN REKTÖR DEVECİYE HAYIRLI OLSUN

  Onikişubat İlçe Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Rektör Prof. Dr. Durmuş Deveci’yi makamında ziyaret

KAFSAD'DAN BAŞKAN OKAY'A ZİYARET

Kahramanmaraş Fotoğraf Sanatçıları Derneği (KAFSAD) Başkanı Gürhan Turan ve Yönetim Kurulu üyeleri

BİR YILDA ASFALT VE PARKE TAMAMLANACAK

Sahaya inen ve 14 bölgede aralıksız devam eden kilit parke ve asfalt çalışmalarını ekibiyle birlikte yerinde

ÇOK OKUNANLAR

  • Haber bulunamadı

  • Haber bulunamadı

  • Haber bulunamadı

ADANA - HAVA DURUMU

ADANA