19 Nisan 2024 Cuma

AB COSME PROGRAMI” ve “HORİZON 2020”

ab-cosme-programi-ve-horizon-2020

Avrupa İşletmeler Ağı AKDENİZ Projesi kapsamında HORIZON 2020 ve COSME Tanıtım toplantısı Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonunda gerçekleştirildi.
26 Kasım 2013 Salı 03:35

 Avrupa İşletmeler Ağı AKDENİZ Projesi kapsamında HORIZON 2020 ve COSME Tanıtım toplantısı Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonunda gerçekleştirildi.

Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası ve KOSGEB Kahramanmaraş Hizmet Merkezi Müdürlüğü işbirliği ile Avrupa KOBİ Haftası münasebetiyle “AB COSME Programı” ve “Horizon 2020” bilgilendirme semineri gerçekleştirildi.

AB Fonlarından yararlanarak ar-ge çalışmalarını finanse etmek isteyen işletmelerin katılımıyla yapılan toplantıda 2014-2020 döneminde AB destekleri hakkında detaylı bilgi verildi.

Avrupa İşletmeler Ağı Tanıtım Filmi ile başlayan toplantının açılış bölümünde KOSGEB Kahramanmaraş Hizmet Merkezi Müdürü Dr. Sadık Gözek bir konuşma yaparak “25 Haziran 2008 tarihinde AB Resmi Gazetesinde yayımlanan Avrupa Küçük İşletmeler Yasası kapsamında KOBİ Haftası Etkinlikleri düzenlenmektedir. Bu kapsamda, bugün Ticaret ve Sanayi Odası ile birlikte; 7. Çerçeve Programının devamı olan AB Horizon 2020 Ar-Ge Programı ve AB COSME Programının bilgilendirme seminerini yapıyoruz” şeklinde konuştu.

TÜBİTAK KOBİ Alanı Ulusal İrtibat Noktası Bilimsel Programlar Uzmanı Emre Yurttagül bir sunum yaparak 71 milyar Euro bütçesi olması beklenen Horizon 2020 Programı kapsamında, Üniversiteler, Araştırma Merkezleri, KOBİ’ler/KOBİ Birlikleri, Büyük Firmalar, Sivil Toplum Kuruluşları, Kalkınma Ajansları, Kamu Kurumları, Uluslararası Kurumlar ve bireysel araştırmacıların başvuruda bulunabileceği 3 ana bileşen bulunduğunu söyledi. Bilimsel Mükemmeliyet bileşeninde 22,5 milyar Euro, Toplumsal Sorunlara Çözümler bileşeninde 27,3 milyar Euro, Endüstriyel Liderlik bileşeninde ise 15,7 milyar Euro Avrupa bütçesinin olduğunu ifade eden Yurttagül, TÜBİTAK olarak işletmelerin ve üniversitelerin bu konudaki danışmanlık ihtiyaçlarına yönelik çözümler sunduklarını da sözlerine ekledi. 

KOSGEB AB ve Dış İlişkiler Daire Başkanlığı Avrupa KOBİ Haftası Koordinatörü Ümit Çakar da bir sunum yaparak Avrupa Birliği İşletmelerin ve KOBİ’lerin Rekabet Edebilirliği Programı (COSME) hakkında bilgi verdi. Çakar, 2,3 milyar EURO bütçeye sahip olacak COSME programı kapsamında finansmana erişim, kredi garantileri, risk sermayesi, pazarlara erişim (Japonya, Çin, Latin Amerika), sinai mülki haklar, işletmeler için çerçeve koşullar (Gıda, İnşaat, Turizm, Maden) girişimcilik ve girişimci kültür, genç girişimciler için ERASMUS programı ile ilgili detaylı bir sunum yaptı. 

Haberin etiketleri:

KOSGEB, DESTEK


Haber okunma sayısı: 1618

Yazdır

YORUM EKLE

Yorum Başlığı

Yorum

YORUMLAR

  • Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

DİĞER HABERLER


ÜLKE GÜNDEMİ & DÜNYA

DADAĞLI'DA SEL KÖPRÜYÜ YIKTI

Dün geceden itibaren etkili olan sağanak yağmur, ilimiz merkez Onikişubat ilçesine bağlı Dadağlı Mahallesi'nde

FUARA KATILACAK YAYINEVLERİ

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından 12 -21 Aralık 2014 tarihleri arasında düzenlencek olan 1. Kitap

SONER SARIKABADAYI 27 ARALIK'TA K.MARAŞ'TA

Türk Pop Müziği’nin son yıllardaki en popüler isimlerinden Soner Sarıkabadayı, Şanlıurfa ve

BAŞKAN MAHÇİÇEK'TEN REKTÖR DEVECİYE HAYIRLI OLSUN

  Onikişubat İlçe Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Rektör Prof. Dr. Durmuş Deveci’yi makamında ziyaret

KAFSAD'DAN BAŞKAN OKAY'A ZİYARET

Kahramanmaraş Fotoğraf Sanatçıları Derneği (KAFSAD) Başkanı Gürhan Turan ve Yönetim Kurulu üyeleri

BİR YILDA ASFALT VE PARKE TAMAMLANACAK

Sahaya inen ve 14 bölgede aralıksız devam eden kilit parke ve asfalt çalışmalarını ekibiyle birlikte yerinde

ÇOK OKUNANLAR

  • Haber bulunamadı

  • Haber bulunamadı

  • Haber bulunamadı

ADANA - HAVA DURUMU

ADANA