19 Nisan 2024 Cuma

Uydurma haberlerle fitne ateşi yakılmak isteniyor

uydurma-haberlerle-fitne-atesi-yakilmak-isteniyor

Fethullah Gülen Hocaefendi'nin Vekili Av. Orhan Erdemli, Aydınlık Gazetesi'nde dün yayınlanan 'Fethullah Gülen cemaati'nin MİT Müsteşarı Hakan Fidan'la ilgili yeni bir hamleye hazırlandığı, cemaatin Müsteşar Fidan'ın açığını aradığı; MİT, Emniyet ve diğer devlet birimleri yanı sıra CIA ve MOSSAD'la işbirliği yaparak hakkında bilgi topladığı' yönündeki haberle ilgili basın açıklaması yaptı.
21 Ağustos 2012 Salı 00:53

 Fethullah Gülen Hocaefendi'nin Vekili Av. Orhan Erdemli, Aydınlık Gazetesi'nde dün yayınlanan 'Fethullah Gülen cemaati'nin MİT Müsteşarı Hakan Fidan'la ilgili yeni bir hamleye hazırlandığı, cemaatin Müsteşar Fidan'ın açığını aradığı; MİT, Emniyet ve diğer devlet birimleri yanı sıra CIA ve MOSSAD'la işbirliği yaparak hakkında bilgi topladığı' yönündeki haberle ilgili basın açıklaması yaptı. Fethullah Gülen Hocaefendi'nin ne geçmişte ne de şimdi; hiçbir zaman insanların açıklarını aramadığının altının çizen Erdemli, uydurma haberlerle, kirli senaryolarla, bir takım spekülasyonlarla bir fitne ateşi yakılmak istendiğine dikkat çekti.

        Erdemli, açıklamasında, dün Aydınlık Gazetesi'nde manşetten verilen haberde 'Fethullah Gülen Cemaati'nin MİT Müsteşarı Hakan Fidan'la ilgili yeni bir hamleye hazırlandığı, cemaatin Müsteşar Fidan'ın açığını aradığı; MİT, Emniyet ve diğer devlet birimleri yanı sıra CIA ve MOSSAD'la işbirliği yaparak hakkında bilgi topladığı' şeklinde tamamen hayali, asılsız ve mesnetsiz iddialar ortaya atıldığına vurgu yaptı. Avukat Erdemli, "Aydınlık Gazetesi'nin, kesinleşmiş yargı kararlarına rağmen hukuku yok sayarak sürekli olarak müvekkilim aleyhinde gerçek dışı yayınlar yaptığı kamuoyunun malumudur. Henüz bir hafta önce, 'Başbakan'ın talimatıyla MİT'in Fethullah Gülen cemaati hakkında rapor hazırladığı' şeklinde bir iddia ortaya atmıştır. Ancak haberin gerçek dışı olduğu Başbakanlık Başdanışmanlığı tarafından kesin bir dille açıklanmıştır. MİT Müsteşarlığı da iddiaların hayal mahsulü olduğunu, belirli çevrelerin teşkilat aleyhinde yürüttüğü çalışmalar doğrultusunda kasıtlı olarak hazırlandığını basın açıklamasıyla duyurmuştur. Ayrıca gazetenin 'aşağılama, iftira ve halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmek' suçlarını işlediği gerekçesiyle Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na şikayette bulunmuştur. Tarafımızca da İstanbul Asliye Hukuk Mahkemesi'nde manevi tazminat davası açılmıştır." dedi.

        AYDINLIK FETHULLAH GÜLEN HOCAEFENDİ'Yİ SUÇLAYARAK DİKKATLERİ BAŞKA YÖNE ÇEVİRMEYE ÇALIŞIYOR

        Haberin derhal yalanlanmasının ardından gazetenin, bu kez de Fethullah Gülen Hocaefendi'yi suçlayarak dikkatleri başka yöne çevirmeye çalıştığını ifade eden Erdemli, şunları kaydetti: "Ancak bunca açıklama, tekzip, yargı kararına rağmen sürdürülen bu tutum basın özgürlüğünün suistimalinin tipik bir örneğini teşkil etmektedir. Suiniyetle, husumetle, önyargıyla insafsızca yapılan bu yayınlar, gerçekte gazetecilik faaliyeti değildir. Bilakis müvekkilim aleyhinde sistematik bir şekilde yürütülen dezenformasyon faaliyetinin bir parçasıdır. Bu kez operasyon, Hükümetimiz ve Devletimizin güzide kurumları ile ülkemize ve milletimize hizmet eden değerli şahsiyetler arasında fitne çıkarma projesi biçiminde tezahür etmiştir. Uydurma haberlerle, kirli senaryolarla, bir takım spekülasyonlarla böyle bir fitne ateşi yakılmak istenmiştir. Ancak sağduyulu kamuoyu Sayın Gülen'in kişi ve kuruluşlarla, politik hesaplarla uğraşmadığını, hiç kimseye karşı kindarlık yapmadığını yakinen bilmektedir. Onun yegane uğraşı ilim, iman, irfan, marifet çerçevesinde insan yetiştirmektir."

        "GÜLEN NE GEÇMİŞTE NE DE ŞİMDİ İNSANLARIN AÇIKLARINI ARAMADI"

        Fethullah Gülen Hocaefendi'nin ne geçmişte ne de şimdi; hiçbir zaman insanların açıklarını aramadığının altının çizen Erdemli, açıklamasını şöyle sürdürdü: "Bilakis, insanların hatalarını arama, gizli hallerini araştırma, kabahatlerin izini sürme, dili gıybetle, iftirayla kirletme gibi bütün menfiliklerin çirkin günahlar olduğunu her fırsat ve zeminde insanlara anlatmış ve bu tür kötülüklerden insanları sakındırmıştır. Sonuç olarak müvekkilimin devletimize ve idarecilerimize karşı saygısı, devlet kurumlarının ve hükümetlerin yıpratılmaması gerektiği noktasındaki hassasiyeti, devlete ve idarecilerimize destek olma noktasında halkımızı teşvik etmesi; bu yöndeki açıklamaları ve gayretleri de kamuoyunun hafızasında yer etmiştir. Kamuoyuna saygılarımızla arz ederiz."



Haber okunma sayısı: 977

Yazdır

YORUM EKLE

Yorum Başlığı

Yorum

YORUMLAR

  • Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

DİĞER HABERLER

eskicagda-kmaras-anlatildi

ESKİÇAĞ'DA K.MARAŞ ANLATILDI

11 Aralık 2014 Perşembe 20:51
aof-sinavi-elbistanda-ilk-kez-yapildi

AÖF SINAVI ELBİSTAN'DA İLK KEZ YAPILDI

08 Aralık 2014 Pazartesi 09:06
ucurtma-yapmayi-ogrendiler

UÇURTMA YAPMAYI ÖĞRENDİLER

20 Ekim 2014 Pazartesi 23:43
14-yillik-ruya-gerceklesti

14 YILLIK RÜYA GERÇEKLEŞTİ

17 Ekim 2014 Cuma 11:00
ydus-basvurulari-20-ekimde-

YDUS BAŞVURULARI 20 EKİM'DE

17 Ekim 2014 Cuma 10:58
kirmizi-ceviz-gorucuye-cikti

KIRMIZI CEVİZ GÖRÜCÜYE ÇIKTI

17 Ekim 2014 Cuma 10:54

ÜLKE GÜNDEMİ & DÜNYA

DADAĞLI'DA SEL KÖPRÜYÜ YIKTI

Dün geceden itibaren etkili olan sağanak yağmur, ilimiz merkez Onikişubat ilçesine bağlı Dadağlı Mahallesi'nde

FUARA KATILACAK YAYINEVLERİ

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından 12 -21 Aralık 2014 tarihleri arasında düzenlencek olan 1. Kitap

SONER SARIKABADAYI 27 ARALIK'TA K.MARAŞ'TA

Türk Pop Müziği’nin son yıllardaki en popüler isimlerinden Soner Sarıkabadayı, Şanlıurfa ve

BAŞKAN MAHÇİÇEK'TEN REKTÖR DEVECİYE HAYIRLI OLSUN

  Onikişubat İlçe Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Rektör Prof. Dr. Durmuş Deveci’yi makamında ziyaret

KAFSAD'DAN BAŞKAN OKAY'A ZİYARET

Kahramanmaraş Fotoğraf Sanatçıları Derneği (KAFSAD) Başkanı Gürhan Turan ve Yönetim Kurulu üyeleri

BİR YILDA ASFALT VE PARKE TAMAMLANACAK

Sahaya inen ve 14 bölgede aralıksız devam eden kilit parke ve asfalt çalışmalarını ekibiyle birlikte yerinde

ÇOK OKUNANLAR

  • Haber bulunamadı

  • Haber bulunamadı

  • Haber bulunamadı

ADANA - HAVA DURUMU

ADANA