29 Mart 2024 Cuma

RÖNESANS EĞİTİM VAKFINDAN İLİMİZE DESTEK

ronesans-egitim-vakfindan-ilimize-destek

Rönesans Holding, Rönesans Eğitim Vakfı kanalıyla eğitime desteğini bu kez Kahramanmaraş'ta sürdürüyor.
17 Mayıs 2013 Cuma 16:30

Rönesans Holding, Rönesans Eğitim Vakfı kanalıyla eğitime desteğini bu kez Kahramanmaraş'ta sürdürüyor.

Farklı toplum dinamiklerini dikkate alan bir yaklaşımla sosyal sorumluluk bilinci oluşturmayı kurumsal öncelikleri arasında belirleyen Rönesans Holding, kurduğu Eğitim Vakfı kanalıyla ve

çeşitli kentlerde kurduğu alışveriş merkezlerinde, sosyal sorumluluk alanında birçok çalışma gerçekleştiriyor.

Kurduğu alışveriş merkezleri, o yörenin bir parçası haline gelen Rönesans Holding, 26 Nisan 2013'te Piazza Alışveriş ve Yaşam Merkezi'ni kazandırdığı Kahramanmaraş'ta eğitime çifte katkı sağladı.



Rönesans Eğitim Vakfı Başkanı Refia Jale Ilıcak'ın da katılımıyla, Piazza Mado'da düzenlenen toplantıda, "Binlerce Çocuğa Binlerce Kitap Kampanyası" çerçevesinde Kahramanmaraş Valiliği İl Milli Eğitim Müdürlüğü aracılığı ile tatil öncesi ihtiyaç sahibi çocuklara ulaştırılmak üzere 20.000 adet kitap bağışladı.

Rönesans Holding Yönetim Kurulu Başkanı Erman Ilıcak'ın, Kahramanmaraş Piazza'nın açılış törenindeki konuşmasında söz verdiği üzere kentte yaptırılacak

Necati Çetinkaya Anaokulu'nun da protokolü imzalandı.

Protokolün imza töreninin ardından kısa bir konuşma yapan Kahramanmaraş Valisi Şükrü Kocatepe, Rönesans Holding'in büyük şehire yakışır bir alışveriş merkezi kurduğunu belirterek, "Kendilerine teşekkür ediyorum. Bu güzel tesisin yanı sıra sosyal sorumluluk projeleriyle bu güzel eserlerini taçlandırdılar" dedi.

REFİA JALE ILICAK'IN KONUŞMASI

Rönesans Eğitim Vakfı Başkanı Refia Jale Ilıcak, toplantıdaki konuşmasında, Kahramanmaraş'a ilk kez geldiğini, bu güzide kente tekrar çocuklarıyla birlikte gelmek istediğini söyledi.

Ilıcak, 12 Mart 2009'da

Ankara'da kurulan vakfın çalışmaları hakkında da bilgi verdi. Rönesans Eğitim Vakfı'nın mal varlığı Rönesans Holding ortakları

tarafından yapılan nakit bağışla 12 Mart 2009 yılında Ankara'da kurulduğunu anımsatan Ilıcak, holdingin elde ettiği gelirin

bir kısmı ile çağdaş ve gelişen Türkiye için sosyal sorumluluk bilinci ile yurt içi ve yurt dışında eğitim, sağlık, kültürel ve bilimsel alanlarda katkı sağlamayı amaç edindiğini bildirdi.

Ilıcak, vakfın kuruluşundan itibaren önceliği olan eğitim yardımları kapsamında yükseköğretim ve yüksek lisans öğrencilerine karşılıksız burslar verdiğini, okul ve idare binaları yaptırarak eğitim kurumlarına bağışladığını, kütüphaneler oluşturduğunu, ulaşan talepler çerçevesinde seçilen köy okullarının kitap kırtasiye ve teknolojik donanım gereksinimlerini karşıladığını, personeli ve gönüllü katılımcıların desteği ile kitap toplama kampanyaları düzenleyerek ihtiyaç sahibi kuruluşlara ulaştırdığını, gerek bireysel gerek kurumsal olarak talep edilen ayni ve nakdi sağlık yardımı taleplerini karşıladığını ifade etti.

Ilıcak, vakfın 1.750 öğrenciye yükseköğrenim bursu verdiğini, İnönü Üniversitesine idari bina ve eğitim binalarından oluşan Meslek Yüksek Okulu binaları bağışladığını (Darende Bekir Ilıcak Meslek Yüksek Okulu), bu okulda inşaat, elektrik, makine, harita kadastro teknikerliği bölümleri oluşturularak inşaat sektöründe eksikliği hissedilen ara eleman yetiştirilmesine katkı sağlandığını ifade etti.

İlköğretim okullarından gelen talebi karşılamak ve köy okullarında kütüphane oluşturulmasını sağlamak amacıyla Rönesans Holding'in sahibi olduğu alışveriş merkezlerinde kitap toplama kampanyaları düzenlendiğini belirten Refia Jale Ilıcak, toplanan 77.000 kitabın tasnif edilerek okullara bağışlandığını ve talep eden köy okullarının kırtasiye ve teknolojik donanım ihtiyaçlarının karşılandığını vurguladı.

Ilıcak, UNICEF Türkiye Milli Komitesi ile çocukların eğitim kalitesini yükseltmek için "Okulumuz Rönesans" Projesi kapsamında güç birliği protokolü imzalandığını, bu kapsamda bağışlarının devam ettiğini kaydetti.

SOSYAL YARDIMLAR

Yardıma ihtiyaç duyan ve talepte bulunan kişilere yapılan ayni ve nakdi bağışlardan da söz eden Ilıcak, Kançoder (Kanserli Çocuklar Derneği) tarafından takip edilen hasta çocuklar ve hasta yakınlarına ve Kançoder ile yardım amacıyla kurulmuş vakıf ve derneklere bağış ve yardımlarda bulunduğunu kaydetti.

Rönesans Eğitim Vakfı'nın 2012 yılında yeni bir adım attığını ve Holding tarafından İstanbul'da yapılmakta olan TED Rönesans Koleji'nin işletmecisi olan Rönesans Özel Okulları Eğitim Öğretim Hizmetleri A.Ş.'nin yüzde 50 hissesinin Rönesans Eğitim Vakfına bağışlanarak eğitimden elde edilecek gelirlerin eğitime yönlendirilmesinin amaçlandığını bildirdi.

Rönesans Eğitim Vakfı tarafından takip eden 5 yıl içerisinde Vakfın hedeflerine de dikkati çeken Refia Jale Ilıcak, şöyle devam etti:

"Rönesans İlköğretim Okulları'nın açılması, Rönesans Araştırma Enstitüsü kurulması, Yükseköğrenim öğrencilerine verilen bursların yanında bilimsel araştırma ve proje destekleme fonlarının oluşturulması, İnşaat sektörüne ara eleman yetiştirmek üzere eğitim kurumları açılması, Eğitim kurumlarında başarılı olanların ödüllendirilmesi önceliklerimiz olacaktır.

Rönesans Eğitim Vakfı, toplumsal duyarlılık bilincini geliştirmek, kalıcı değerler oluşturabilmek ve daha nitelikli eğitimli nesiller yetiştirilmesine yönelik desteği temel amacı olarak benimsemiş olup, sosyal sorumluluğunun bilinci ile ilerleyen süreçte belirtilen hususlara ilişkin katkılarını daha yukarılara taşıma amacındadır."

Törenin ardından Rönesans Eğitim Vakfı Başkanı Refia Jale Ilıcak, Kahramanmaraş Valisi Şükrü Kocatepe, toplantıya katılamayan Belediye Başkanı Mustafa Poyraz adına eşi Gül Poyraz'a ve Emniyet Müdürü Metin Aşık'a teşekkür amacıyla anı tabağı armağan etti.

Açılış öncesi ve sonrasında gösterdikleri yoğun ilgi ve destek nedeniyle basın mensuplarına ve onların vasıtasıyla tüm halka teşekkür amacını da taşıyan toplantıya, Vali Şükrü Kocatepe, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Küçük, Emniyet Müdürü Metin Aşık, İl Milli Eğitim Müdürü Mesut Alkan, Rönesans Holding Yönetim Kurulu Başkanı Erman Ilıcak'ın eşi Rönesans Eğitim Vakfı Başkanı Refia Jale Ilıcak, Rönesans Holding Yönetim Kurulu Üyesi Önder Sürenkök, Rönesans Yönetim A.Ş. Genel Müdürü Süha Günel, Genel Müdür Yardımcısı Önder Hasdemir, Rönesans Yönetim A.Ş. Bölge Müdürü Süleyman Sayın, Kahramanmaraş Piazza Alışveriş ve Yaşam Merkezi Müdürü Serbülent Tekinşen ile çok sayıda davetli katıldı.

Bu arada, Refia Jale Ilıcak, Piazza Alışveriş Merkezi'ndeki Mado'da düzenlenen toplantı öncesinde Kahramanmaraş Valisi Şükrü Kocatepe'yi makamında ziyaret etti. Ilıcak'a, Vali Kocatepe, ziyaretinin anısına 'maraş sandığı' armağan etti.
KAYNAK:haberler.com



Haber okunma sayısı: 1446

Yazdır

YORUM EKLE

Yorum Başlığı

Yorum

YORUMLAR

  • Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

DİĞER HABERLER

eskicagda-kmaras-anlatildi

ESKİÇAĞ'DA K.MARAŞ ANLATILDI

11 Aralık 2014 Perşembe 20:51
aof-sinavi-elbistanda-ilk-kez-yapildi

AÖF SINAVI ELBİSTAN'DA İLK KEZ YAPILDI

08 Aralık 2014 Pazartesi 09:06
ucurtma-yapmayi-ogrendiler

UÇURTMA YAPMAYI ÖĞRENDİLER

20 Ekim 2014 Pazartesi 23:43
14-yillik-ruya-gerceklesti

14 YILLIK RÜYA GERÇEKLEŞTİ

17 Ekim 2014 Cuma 11:00
ydus-basvurulari-20-ekimde-

YDUS BAŞVURULARI 20 EKİM'DE

17 Ekim 2014 Cuma 10:58
kirmizi-ceviz-gorucuye-cikti

KIRMIZI CEVİZ GÖRÜCÜYE ÇIKTI

17 Ekim 2014 Cuma 10:54

ÜLKE GÜNDEMİ & DÜNYA

DADAĞLI'DA SEL KÖPRÜYÜ YIKTI

Dün geceden itibaren etkili olan sağanak yağmur, ilimiz merkez Onikişubat ilçesine bağlı Dadağlı Mahallesi'nde

FUARA KATILACAK YAYINEVLERİ

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından 12 -21 Aralık 2014 tarihleri arasında düzenlencek olan 1. Kitap

SONER SARIKABADAYI 27 ARALIK'TA K.MARAŞ'TA

Türk Pop Müziği’nin son yıllardaki en popüler isimlerinden Soner Sarıkabadayı, Şanlıurfa ve

BAŞKAN MAHÇİÇEK'TEN REKTÖR DEVECİYE HAYIRLI OLSUN

  Onikişubat İlçe Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Rektör Prof. Dr. Durmuş Deveci’yi makamında ziyaret

KAFSAD'DAN BAŞKAN OKAY'A ZİYARET

Kahramanmaraş Fotoğraf Sanatçıları Derneği (KAFSAD) Başkanı Gürhan Turan ve Yönetim Kurulu üyeleri

BİR YILDA ASFALT VE PARKE TAMAMLANACAK

Sahaya inen ve 14 bölgede aralıksız devam eden kilit parke ve asfalt çalışmalarını ekibiyle birlikte yerinde

ÇOK OKUNANLAR

  • Haber bulunamadı

  • Haber bulunamadı

  • Haber bulunamadı

ADANA - HAVA DURUMU

ADANA