29 Mart 2024 Cuma

Milli Eğitim Bakanı Avcı: SBS bu yıl son kez yapılacak

milli-egitim-bakani-avci-sbs-bu-yil-son-kez-yapilacak

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, SBS konusunda, "Bu yıl son kez yapılacak. Yeni sistemde; çocuklar özel yetenekleriyle, ailelerinin isteğiyle ve öğretmenlerinin kanaatiyle değerlendirilecek. Henüz yeni sistemin parametreleri tam olarak oturmadı. Üzerinde çalışılıyor" dedi.
27 Şubat 2013 Çarşamba 11:58

 

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı TRT Haber Yayın Yönetmeni Ahmet Böken’in sunduğu "Neler Oluyor" programına katılarak eğitim konusunda açıklamalarda bulundu. 

 

Avcı, "10 yıldan beri özellikle eğitimde pek çok şeye birden başlandı. Yürümekte olan sürecin devamında olacağız" dedi. Eğitimin hızla değişen bir alan olduğunu belirten Avcı, özellikle son dönemde sürekli değişen sorunlara çare bulacak alt yapılarının bulunduğunu ve bununla ilgili 17 al birimlerini bulunduğunu belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: 



 

"Ama sınırsız kaynağımız da yok. Bir yandan mevcut olanı hazırlamak, bir yandan da sorunları çözmek zor bir iş. Sistem yürümeye devam ederken sorunlar da çözülecek. 4+4+4’te sistemin bütün elemanları yeni düzene geçmek için çok çalıştı. Kısa zamanda geçiş süreci başarıyla tamamlandı. ODTÜ’de öğretmenlerin istihdamıyla ilgili uzun vadeli bir çalışma yapılıyor."

 

"OKUL KENDİ SINAVINI YAPABİLECEK"

Avcı, genel liselerin kapatılması konusunda, "Bütün dünyadaki eğilim okul çeşitlerini azaltmak, eğitim çeşidini artırmaktır. Sosyal bilimler liseleri kapatılmayacak. Ancak genel liseleri Anadolu lisesi haline getirme çalışmamız var. Önümüzdeki yıldan itibaren genel lise kavramı kalmayacak. Öğretmen, meslek ve imam hatip okulları devam edecek" şeklinde konuştu.

 

SBS’nin kaldırılması konusunda ise Avcı, sınavın bu yıl son kez yapılacağını belirterek, "Bu yıl son kez yapılacak. Yeni sistemde; çocuklar özel yetenekleriyle, ailelerinin isteğiyle ve öğretmenlerinin kanaatiyle değerlendirilecek. Henüz yeni sistemin parametreleri tam olarak oturmadı. Üzerinde çalışılıyor. Tamamının değerlendirileceği bir puan üzerinde çalışıyoruz. Eğer belli bir okul üzerinde talep çok olursa, o okul kendi sınavını yapabilecek. Örneğin Galatasaray veya İstanbul Erkek Lisesi gibi okullar kendi sınavını yapabilecek. Her öğrenci her sınava girmek zorunda olmayacak" dedi.

 

"DERS PROGRAMLARI AZALTILDI"

Avcı ayrıca, LYS ve YGS sınavlarında değişiklik yapılması hakkında YÖK taslağının Başbakanlıkta yeniden elden geçirileceğini belirterek, "YÖK taslağı Başbakanlıkta yeniden elden geçirilecek. Üniversite giriş sınavları da bu taslağın içinde… Burada değişiklik olabilir. Üniversiteler kendi sınavlarını yapabilecek. Genel sınav yapılıp yapılmayacağı henüz netlik kazanmadı" şeklinde konuştu.

 

Avcı, müfredattaki hafifletmenin amacını, "Amaç, ’ne öğreteceksek en iyisini öğretelim’di. Ders programları azaltıldı. Çocuklarımıza neyi öğretmek istiyorsak onu öğretelim" sözleri ile açıkladı. 

 

FATİH PROJESİ

Fatih projesi hakkında da açıklamalarda bulunan Bakan Avcı, "Proje, dünyadaki en iddialı ve teknolojik projelerden biridir. Projede, okullara 480 bin etkileşimli tahta konulması amaçlanıyor. Ayrıca her öğretmek ve öğrenciye tablet bilgisayar vermek hedefleniyor. TÜBİTAK’la işbirliği yapılarak yaş gruplarına göre hazırlanan ders materyalleri üretiliyor. Meslek liseleri hariç diğer okullara 85 bin adet etkileşimli tahta yerleştirildi. 62 bin 800 adet tablet dağıtıldı" dedi.

 

ÖĞRETMEN ATAMALARI 

Öğretmen atamalarının zaruri haller dışında Ağustos ayında gerçekleşeceğini belirten Avcı, atanacak öğretmen sayısının henüz belli olmadığını söyleyerek şunları kaydetti: 

 

Atanamayanların çoğu büyük şehirlerde. Ağustosta tekrar talepte bulunacaklar. Biz il içi öğretmen tayinlerini açtık. Usulsüz durumlar nedeniyle şu an izin yok. Alan değiştirip pişman olanlar daha önce eğitim almadıkları için şu an mutsuzlar. Eski alanlarına dönmek isterlerse bu, kadro dahilinde yapılacak. Seçim yaparken, en çok ihtiyacın olduğu alanlar belirlendi. Alan sınavlarına ilişkin örnek sorular Çarşamba günü açıklanacak."

 

Bakan Avcı ayrıca yönetici atamaları konusunda, "Şu an bu konunun üzerinde çalışıyoruz. Çalışmanın son şeklini verip ilan edeceğiz. Vekaletler asalete çevrilecek" dedi.



Kaynak: http://egitim.milliyet.com.tr/milli-egitim-bakani-avci-sbs-bu-yil-son-kez-yapilacak/egitimsbs/haberdetay/27.02.2013/1674047/default.htm



Etiketler: İstanbul , YÖK , TÜBİTAK , ODTÜ , öğretmen atamaları , TRT , Anadolu Lisesi , YGS , LYS , imam hatip , SBS , Galatasaray , Fatih Projesi , Proje , Nabi Avcı , olabilir , olursa , Anadolu , Milli Eğitim Bakanı



Haber okunma sayısı: 970

Yazdır

YORUM EKLE

Yorum Başlığı

Yorum

YORUMLAR

  • Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

DİĞER HABERLER

eskicagda-kmaras-anlatildi

ESKİÇAĞ'DA K.MARAŞ ANLATILDI

11 Aralık 2014 Perşembe 20:51
aof-sinavi-elbistanda-ilk-kez-yapildi

AÖF SINAVI ELBİSTAN'DA İLK KEZ YAPILDI

08 Aralık 2014 Pazartesi 09:06
ucurtma-yapmayi-ogrendiler

UÇURTMA YAPMAYI ÖĞRENDİLER

20 Ekim 2014 Pazartesi 23:43
14-yillik-ruya-gerceklesti

14 YILLIK RÜYA GERÇEKLEŞTİ

17 Ekim 2014 Cuma 11:00
ydus-basvurulari-20-ekimde-

YDUS BAŞVURULARI 20 EKİM'DE

17 Ekim 2014 Cuma 10:58
kirmizi-ceviz-gorucuye-cikti

KIRMIZI CEVİZ GÖRÜCÜYE ÇIKTI

17 Ekim 2014 Cuma 10:54

ÜLKE GÜNDEMİ & DÜNYA

DADAĞLI'DA SEL KÖPRÜYÜ YIKTI

Dün geceden itibaren etkili olan sağanak yağmur, ilimiz merkez Onikişubat ilçesine bağlı Dadağlı Mahallesi'nde

FUARA KATILACAK YAYINEVLERİ

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından 12 -21 Aralık 2014 tarihleri arasında düzenlencek olan 1. Kitap

SONER SARIKABADAYI 27 ARALIK'TA K.MARAŞ'TA

Türk Pop Müziği’nin son yıllardaki en popüler isimlerinden Soner Sarıkabadayı, Şanlıurfa ve

BAŞKAN MAHÇİÇEK'TEN REKTÖR DEVECİYE HAYIRLI OLSUN

  Onikişubat İlçe Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Rektör Prof. Dr. Durmuş Deveci’yi makamında ziyaret

KAFSAD'DAN BAŞKAN OKAY'A ZİYARET

Kahramanmaraş Fotoğraf Sanatçıları Derneği (KAFSAD) Başkanı Gürhan Turan ve Yönetim Kurulu üyeleri

BİR YILDA ASFALT VE PARKE TAMAMLANACAK

Sahaya inen ve 14 bölgede aralıksız devam eden kilit parke ve asfalt çalışmalarını ekibiyle birlikte yerinde

ÇOK OKUNANLAR

  • Haber bulunamadı

  • Haber bulunamadı

  • Haber bulunamadı

ADANA - HAVA DURUMU

ADANA