25 Nisan 2024 Perşembe

''MADALYALI KAHRAMAN ŞEHİR'' BİRİNCİSİ

madalyali-kahraman-sehir-birincisi

Geleneksel 5. “Madalyalı Kahraman Şehir” konulu kompozisyon dalında Tekirdağ’ın Çerkezköy ilçesine bağlı Veliköy Belediyesi Ortaokul öğrencisi Osman Karamık Türkiye birincisi oldu.
14 Şubat 2014 Cuma 15:21

 Kahramanmaraş'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 94. yıl dönümü münasebetiyle ortaokul öğrencileri arasında düzenlenen Geleneksel 5. "Madalyalı Kahraman Şehir" konulu kompozisyon dalında Tekirdağ'ın Çerkezköy ilçesine bağlı VeliköyBelediyesi Ortaokul öğrencisi Osman Karamık Türkiye birincisi oldu.

Kahramanmaraş Belediyesi, Milli Eğitim Müdürlüğü, Bilim ve Sanat Merkezi işbirliği ile düzenlenen yarışmaya resim dalında bin 100, şiir dalında 981 ve kompozisyon dalında 322 olmak üzere toplam 2 bin 403 öğrenci katıldı. Komisyonun yaptığı değerlendirme neticesinde yarışmaya kompozisyon dalında katılan VeliköyBelediyesi Ortaokulu öğrencisi Osman Karamık 322 eser üzerinden Türkiyebirincisi oldu. Kahramanmaraş'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 94. yılı münasebetiyle düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmasında Türkiyebirincisi oldukları için Mutlu olduklarını kaydeden Okul Müdürü Ercan Erdem, "Yarışmaya katıldıktan sonra öğrencimiz Osman Karamık ve diğer öğrencilerimiz öğretmenimiz Süveyla Belek'in katkılarıyla eserlerini daha da olgunlaştırmaya çalıştılar. Eserlerimizi yarışmaya gönderdiğimizde ise başarı elde edeceğimiz ümidimiz vardı. Bu da yarışmanın sonunda bizi şaşırtmadı. 322 eser içerisinden birinci olmamız bizi fazlasıyla gururlandırdı" diye konuştu.

"ÖĞRENCİLERİMİZİN BAŞARISI BİZLERİ HER ZAMAN ONURE EDİYOR"

Eserin çok anlamlı olduğunu kaydeden Erdem, "Bir edebiyat öğretmeni olarak eseri okuduğumuzda duygulandım ve bu eserin ödülü sonuna kadar hak ettiği izlenimi oluştu. Bizler de öğretmenler olarak öğrencilerimizin başarılarını geliştirmek adına çocuklarımızı düşünen, üreten ve sorgulayan bireyler olması adına elimizden gelen çabayı göstermeye hazırız. Ümit ediyoruz ki bu başarılarımız artarak devam etsin. Öğrencilerimiz iyi yazabilip, ifade edebilip, düşünebilsinler. Bunun sonuncunda da ülkemiz kalkınıp gelişsin. 10 Kasım ve 24 Kasım'da yapılan etkinliklerde de birincilikler elde ettik. Okul olarak el ele vererek birlikte hareket ederek başarılar geldiğini kanıtlamış olduk" dedi.

Yarışmada dereceye giren öğrencilerden Osman Karamık'a 2 bin TL para ödülü, öğretmen Süveyla Belek'e ise laptop hediye edildiğini kaydeden Erdem, "Maddiyattan öte Türkiye genelinde okulumuzun başarı göstermesi anlamlıdır. Vatan ve millet diyarında Tekirdağ'ın ismini duyurmak bizleri Mutlu etti. Okulumuz da kültürü genişletmek istiyoruz. Sürekli hazırlıklarımızı yaparak öğrencilerimizi çok öncesinden hazırlayıp, okuma kültürünü artırıp bilgi kültür düzeni artırmayı hedefliyoruz. Öğrencilerimizin başarısı bizleri her zaman onure ediyor. Bizler öğretmenler olarak geleceğimiz olan çocuklarımız yazarken de düşünebilin olmasını istiyoruz" dedi.



Böyle bir mutluluğu Veliköy'de yaşadığı için çok onur duyduğunu kaydeden VeliköyBelediyesi Ortaokulu Türkçe Öğretmeni Süveyla Belek, "Bu mutluluğu Ordu'da ailemin yanında öğrendim. Öğrencimiz okulumuzda gayet başarılı bir öğrenciydi. Bu tür yarışmalara katılmayı kültür haline getirmeyi hedefliyoruz. Büyük bir çalışmanın ve emeğin araştırmanın sonucudur. Osman Karamık, yazısını getirdikten sonra 5 defa tekrar tekrar genişletildi. Birlikte çalıştık ve üzerinde emek verdik. Sonucunda çok güzel bir ödüle sahip olduk. Maddi ödülün yanında bize sağlanan manevi ödüller bizi Mutlu etti. Türkiye'nin her yerinden gelen öğrencileri tanıdık ve Hayathikayelerini öğrendik. Bizi el üstünde tuttular" ifadelerini kullandı.

Bu başarının sadece Osman'ın değil bütün okulun başarısı olduğunu kaydedenBelek, "Bu başarı hepimizin hayatına çok güzel katkılar sağlayacaktır. Öğrencilerimiz artık özgüvenli bir şekilde yarışmaya katılmak isteyecekler. Öğrencilerimiz bundan sonra daha çok yazmaya ve kendilerini ifade edeceklerini düşünüyorum. Türkiye genelinde düzenlenen böyle yarışmalara başarı sağlayamayız diyerek katılım olmuyor. Biz katıldık ve Türkiye birincisi olduk. Bu başarının devamının da geleceğini düşünüyorum" dedi.

Kahramanmaraş'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 94. yıldönümü münasebetiyleKahramanmaraş Belediyesi, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Bilim ve Sanat Merkezi işbirliği ile ortaokul öğrencileri arasında düzenlenen Geleneksel 5. "Madalyalı Kahraman Şehir" konulu kompozisyon yarışmasında Türkiye birincisi olan OsmanKaramık'ta yaşadığı mutluluğu dile getirerek "Gerçekleşen yarışma öncesinde öğretmenlerimiz yazı yazmamızı istediler. Bir aylık süreç içinde araştırmalarımızı yaptık ve yazımıza başladık. Öğretmenlerimiz ile bu yazdığım yazı üzerinde çok değişiklik yaptık. Birinci olduğumuzu duyunca çok sevindik. Kahramanmaraş'ta bizleri çok iyi ağırladılar. Arkadaşlarım da yaşadığımız birincilikte çok sevindiler. Bu başarı sadece benim başarım değil bütün okulun başarısıdır. Bana destekleri olan aileme, Okul Müdürüm Ercan Erdem, Türkçe öğretmenim Süveyla Belek'e, öğretmenlerimize ve arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum" dedi.

 

haberler.com



Haber okunma sayısı: 1528

Yazdır

YORUM EKLE

Yorum Başlığı

Yorum

YORUMLAR

  • Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

DİĞER HABERLER

eskicagda-kmaras-anlatildi

ESKİÇAĞ'DA K.MARAŞ ANLATILDI

11 Aralık 2014 Perşembe 20:51
aof-sinavi-elbistanda-ilk-kez-yapildi

AÖF SINAVI ELBİSTAN'DA İLK KEZ YAPILDI

08 Aralık 2014 Pazartesi 09:06
ucurtma-yapmayi-ogrendiler

UÇURTMA YAPMAYI ÖĞRENDİLER

20 Ekim 2014 Pazartesi 23:43
14-yillik-ruya-gerceklesti

14 YILLIK RÜYA GERÇEKLEŞTİ

17 Ekim 2014 Cuma 11:00
ydus-basvurulari-20-ekimde-

YDUS BAŞVURULARI 20 EKİM'DE

17 Ekim 2014 Cuma 10:58
kirmizi-ceviz-gorucuye-cikti

KIRMIZI CEVİZ GÖRÜCÜYE ÇIKTI

17 Ekim 2014 Cuma 10:54

ÜLKE GÜNDEMİ & DÜNYA

DADAĞLI'DA SEL KÖPRÜYÜ YIKTI

Dün geceden itibaren etkili olan sağanak yağmur, ilimiz merkez Onikişubat ilçesine bağlı Dadağlı Mahallesi'nde

FUARA KATILACAK YAYINEVLERİ

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından 12 -21 Aralık 2014 tarihleri arasında düzenlencek olan 1. Kitap

SONER SARIKABADAYI 27 ARALIK'TA K.MARAŞ'TA

Türk Pop Müziği’nin son yıllardaki en popüler isimlerinden Soner Sarıkabadayı, Şanlıurfa ve

BAŞKAN MAHÇİÇEK'TEN REKTÖR DEVECİYE HAYIRLI OLSUN

  Onikişubat İlçe Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Rektör Prof. Dr. Durmuş Deveci’yi makamında ziyaret

KAFSAD'DAN BAŞKAN OKAY'A ZİYARET

Kahramanmaraş Fotoğraf Sanatçıları Derneği (KAFSAD) Başkanı Gürhan Turan ve Yönetim Kurulu üyeleri

BİR YILDA ASFALT VE PARKE TAMAMLANACAK

Sahaya inen ve 14 bölgede aralıksız devam eden kilit parke ve asfalt çalışmalarını ekibiyle birlikte yerinde

ÇOK OKUNANLAR

  • Haber bulunamadı

  • Haber bulunamadı

  • Haber bulunamadı

ADANA - HAVA DURUMU

ADANA