19 Nisan 2024 Cuma

KİPAŞ'TAN EĞİTİME DESTEK

kipastan-egitime-destek

KİPAŞ EĞİTİM KURUMLARI TARAFINDAN FATİH KASABASINA YAPTIRILAN FATİH SULTAN MEHMET İLKÖĞRETİM OKULU ANA SINIFI EĞİTİM VE ÖĞRETİME AÇILDI.
01 Mayıs 2013 Çarşamba 19:50

 Vali Şükrü Kocatepe KİPAŞ Eğitim kurumları tarafından Fatih Kasabası Fatih Sultan Mehmet İlköğretim Okulu bünyesinde 2 derslik Ana sınıfı açılışı programında yaptığı konuşmada  “Muhterem hanımefendiler KİPAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Hanifi Öksüz, Yönetim Kurulu Üyesi Halil İbrahim Gümüşer, KİPAŞ ailesinin değerli üyeleri mensupları saygı değer fatih kasabası halkı sevgili öğrenciler ve basınımızın güzide temsilcileri bende, KİPAŞ Anaokullarını geliştirme ekibi başkanı Ayça Öksüz ve ekibi hanımefendilerin gayret ve çabaları ile yaptırılan bu anaokulumuzun açılış töreninde aranızda bulunmanın mutluluğunu yaşıyorum. Biz zaten KİPAŞ’a müteşekkiriz bundan bir süre önce ilimize yaptıkları 24 derslikli Sağlık Lisesi ile Milli Eğitim ve Kahramanmaraş’ımızın hizmetine sundular. Bu anaokulunun açılması programını onlar istemese de biz bunun Kahramanmaraş’a güzel bir örnek olacağını düşünerek açılış programını gerçekleştiriyoruz. Ben öncelikle başta Ayça Öksüz hanımefendi olmak üzere onun beraberinde olan tüm hanımefendilere şükranlarımı sunuyorum.

 

 

 



        2010 yılında imzalanan 4 protokol, 2011 yılında 23 protokol olmak üzere 2011 yılı sonunda Okul, anaokulu ve spor salonu olarak toplam 27 protokol imzaladık. 2013 yılı bizim final yılımız biz İl Özel İdaresi ile birlikte İl Milli Eğitim Bakanlığı bütçesini bir araya getirerek 76.000.000 TL lik bir program yaptık. 2014 yılından itibaren inşaatları devem eden bir çok okulumuz eğitim ve öğretime başlayacaktır. Ve artık normal öğretime geçeceğiz. Geçtiğimiz günlerde ilimiz merkezinde bulunan Aksu Mahallesinde Melek İPEK hanımefendi 13 derslikli bir okul yaptırdı akşam saatlerinde okula yaptığım ziyarette okulda öğrencilerin olmadığını sadece idareci ve çalışanların olduğunu gördüğümde, okul müdürüne öğrencilerin nerede olduğunu sordum, okul müdürümüz okul olarak normal öğretime geçildiğini belirterek sınıf başı ortalama 28 öğrenci olduğunu belirtti. Bu bakımdan Kahramanmaraş’ta  eğitim ve öğretime destek veren başta KİPAŞ ailesi olmak üzere iş adamlarımıza şükranlarımı arz ediyorum.

 

 

        Kahramanmaraş olarak sorunumuz kırsal kesimlerde ilköğretimi bitiren öğrencilerimizin lise öğrenimine devam edememesi. Şuanda lise düzeyinde okullaşma oranımız % 50’dir. İlköğretim düzeyinde 97.000, okulöncesi 16.000 civarında fakat lise düzeyinde okuyan öğrenci sayımız 51.000 civarında. Buda gösteriyorki ilk öğretimi bitiren bütün öğrencilerimiz lise öğrenimine devam edemiyorlar. Biliyorsunuz ki artık orta okulu bitiren bütün öğrenciler lise öğrenimine devam etmek zorunda. 4+4+4 sistemine göre artık diploma alınabilinmesi için ilk orta ve lise öğrenimini tamamlamak gerekiyor. Ne yazıkki köylerde okuyan öğrencilerimiz, kendi köylerinde liselerin bulunmaması, şehir merkezlerinde ise yurtların olmaması sebebiyle lise eğitimini tamamlayamıyorlardı. Biz bu sorunu çözüme kavuşturabilmek için yeni İl Özel İdaresi ve Sosyal Yardımlaşma kaynaklarını kullanarak yurtlar yaptık ve yapmaya da devam ediyoruz. Merkezde 500 öğrencilik ve Kız İmam Hatip lisesi Kız yurdunu tamamlayarak hizmete açtık. Yine Sosyal Yardımlaşma Vakfımız kaynaklarını kullanarak 500 kişilik yurt yapma kararı aldık ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımız Sayın Fatma Şahin’de bize bu konuda destek vererek gerekli talimatları verdiler. Andırın, Pazarcık ve Türkoğlu ilçelerimizde yine 500’er yüz öğrencilik öğrenci yurtları yapıyoruz. Bunları yaygınlaştırarak özellikle kırsal kesimden gelen çocuklarımızın lise eğitimlerini tamamlamalarını sağlamak tek amaç ve hedefimiz. Yarın Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanımız Mustafa Rifat Hisarcıklıoğlu ile  24 derslikli bir  Teknik Lise yurt ve atölye yapımı ile ilgili protokol imzalamak üzere Ankara’ya gidecegiz.

 

 

 

 

        Kahramanmaraş’ın eğitim ve öğretimine destek veren bütün iş adamlarımıza minnet ve şükranlarımı sunuyorum” dedi.



Haber okunma sayısı: 1716

Yazdır

YORUM EKLE

Yorum Başlığı

Yorum

YORUMLAR

  • Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

DİĞER HABERLER

eskicagda-kmaras-anlatildi

ESKİÇAĞ'DA K.MARAŞ ANLATILDI

11 Aralık 2014 Perşembe 20:51
aof-sinavi-elbistanda-ilk-kez-yapildi

AÖF SINAVI ELBİSTAN'DA İLK KEZ YAPILDI

08 Aralık 2014 Pazartesi 09:06
ucurtma-yapmayi-ogrendiler

UÇURTMA YAPMAYI ÖĞRENDİLER

20 Ekim 2014 Pazartesi 23:43
14-yillik-ruya-gerceklesti

14 YILLIK RÜYA GERÇEKLEŞTİ

17 Ekim 2014 Cuma 11:00
ydus-basvurulari-20-ekimde-

YDUS BAŞVURULARI 20 EKİM'DE

17 Ekim 2014 Cuma 10:58
kirmizi-ceviz-gorucuye-cikti

KIRMIZI CEVİZ GÖRÜCÜYE ÇIKTI

17 Ekim 2014 Cuma 10:54

ÜLKE GÜNDEMİ & DÜNYA

DADAĞLI'DA SEL KÖPRÜYÜ YIKTI

Dün geceden itibaren etkili olan sağanak yağmur, ilimiz merkez Onikişubat ilçesine bağlı Dadağlı Mahallesi'nde

FUARA KATILACAK YAYINEVLERİ

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından 12 -21 Aralık 2014 tarihleri arasında düzenlencek olan 1. Kitap

SONER SARIKABADAYI 27 ARALIK'TA K.MARAŞ'TA

Türk Pop Müziği’nin son yıllardaki en popüler isimlerinden Soner Sarıkabadayı, Şanlıurfa ve

BAŞKAN MAHÇİÇEK'TEN REKTÖR DEVECİYE HAYIRLI OLSUN

  Onikişubat İlçe Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Rektör Prof. Dr. Durmuş Deveci’yi makamında ziyaret

KAFSAD'DAN BAŞKAN OKAY'A ZİYARET

Kahramanmaraş Fotoğraf Sanatçıları Derneği (KAFSAD) Başkanı Gürhan Turan ve Yönetim Kurulu üyeleri

BİR YILDA ASFALT VE PARKE TAMAMLANACAK

Sahaya inen ve 14 bölgede aralıksız devam eden kilit parke ve asfalt çalışmalarını ekibiyle birlikte yerinde

ÇOK OKUNANLAR

  • Haber bulunamadı

  • Haber bulunamadı

  • Haber bulunamadı

ADANA - HAVA DURUMU

ADANA