28 Mart 2024 Perşembe

FORMASYON ALIMINI ÖSYM YAPACAK

formasyon-alimini-osym-yapacak

2013-2014 öğretim yılından itibaren öğrenciler pedagojik formasyon sertifika programlarına alanlara göre ayrılacak kontenjanlar dahilinde, merkezi olarak ÖSYM tarafından yerleştirilecek.
26 Kasım 2013 Salı 04:13

 2013-2014 öğretim yılından itibaren öğrenciler pedagojik formasyon sertifika programlarına alanlara göre ayrılacak kontenjanlar dahilinde, merkezi olarak ÖSYM tarafından yerleştirilecek. 
 

 

Geçmiş yıllarda öğrencilerin akademik başarı ortalamalarına göre yapılan pedagojik formasyon sertifika programlarına yerleştirmelerde, 2013-2014 öğretim yılından itibaren Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi  Giriş  Sınavı (ALES) sonuçları da kullanılacak.

 



PEDAGOJİK FORMASYON BAŞVURULARI NE ZAMAN YAPILACAK?

 

YÖK Başkanı  Prof . Dr. Gökhan Çetinsaya, pedagojik sertifika programlarına başvurularda ALES'in yüzde 60, diploma notunun ise yüzde 40 etkili olmasını kararlaştırdıklarını bildirdi. 


YÖK'ten yapılan açıklamaya göre,  Prof . Dr. Gökhan Çetinsaya, sosyal paylaşım sitesi Twitter'daki hesabında pedagojik formasyona ilişkin alınan kararı paylaştı.


Çetinsaya, ''Sevgili pedagojik formasyon adayları, kurulumuzda başvurularınızda Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi  Giriş Sınavı'nın (ALES) yüzde 60, diploma notunun ise yüzde 40 etkili olmasına karar aldık. Hayırlı olsun'' ifadesini kullandı.

 

Pedagojik Formasyon Sertifika Programları için toplam kontenjan sayısı 20 bin olarak belirlenmiş olup başvurular ALES 2013 Sonbahar Dönemi sonuçları açıklandıktan sonra alınacaktır.  Konuyla ilgili çalışmalar devam etmekte olup programa internet üzerinden online başvuru ve yerleştirme sistemi ile ilgili ayrıntılı bilgiler, programın uygulanmasıyla ilgili usul ve esaslar, önümüzdeki günlerde YÖK ve ÖSYM web sayfalarından ilan edilecekti 

 

 

İşte YÖK’ün Açıklaması

 

Yükseköğretim Kurulu’nca geçtiğimiz yıllarda izin verilenüniversitelerimizde yürütülen pedagojik formasyonsertifika programlarına, 2013-2014 öğretim yılından itibaren öğrencilerin, alanlara göre ayrılacak kontenjanlar dahilinde, merkezi olarak ÖSYM tarafından yerleştirilmesine karar verilmiştir.

 

 

Geçmiş yıllarda öğrencilerin akademik başarı ortalamalarına göre yapılan söz konusu yerleştirmede,  2013-2014 öğretim yılından itibaren Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi  Giriş  Sınavı (ALES) sonuçları da kullanılacaktır. Bununla ilgili kısa bir açıklama, ÖSYM tarafından yayınlanan ALES 2013 Sonbahar Dönemi Kılavuzunda, sınavla ilgili Genel Bilgiler, Temel İlke ve Kurallar başlığı altında 1.8. maddede,  “Yükseköğretim Kurulu tarafından izin verilen yüksek öğretim kurumlarındaki öğretmenlik sertifika programlarına öğrenci seçme ve yerleştirme işlemlerinde de ALES sonuçları kullanılacaktır. Öğretmenlik sertifika programlarına başvuruda bulunmak isteyenlerin bu sınava girmeleri zorunludur” şeklinde yer almıştır. Bu sınavın sonuçları üç yıl geçerli olduğundan son üç yıl içinde ALES’e girmemiş olanların, programa başvurabilmek için Kasım 2013 ayında yapılacak sınava katılmaları gerekmektedir.

 

Pedagojik Formasyon Sertifika Programları için toplam kontenjan sayısı 20 bin olarak belirlenmiş olup başvurular ALES 2013 Sonbahar Dönemi sonuçları açıklandıktan sonra alınacaktır.  Konuyla ilgili çalışmalar devam etmekte olup programa internet üzerinden online başvuru ve yerleştirme sistemi ile ilgili ayrıntılı bilgiler, programın uygulanmasıyla ilgili usul ve esaslar, önümüzdeki günlerde YÖK ve ÖSYM web sayfalarından ilan edilecektir.

 

Kamuoyuna duyurulur.

 

Yükseköğretim Kurulu

Haberin etiketleri:

PEDOGOJİK FORMASYON


Haber okunma sayısı: 1568

Yazdır

YORUM EKLE

Yorum Başlığı

Yorum

YORUMLAR

  • Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

DİĞER HABERLER

eskicagda-kmaras-anlatildi

ESKİÇAĞ'DA K.MARAŞ ANLATILDI

11 Aralık 2014 Perşembe 20:51
aof-sinavi-elbistanda-ilk-kez-yapildi

AÖF SINAVI ELBİSTAN'DA İLK KEZ YAPILDI

08 Aralık 2014 Pazartesi 09:06
ucurtma-yapmayi-ogrendiler

UÇURTMA YAPMAYI ÖĞRENDİLER

20 Ekim 2014 Pazartesi 23:43
14-yillik-ruya-gerceklesti

14 YILLIK RÜYA GERÇEKLEŞTİ

17 Ekim 2014 Cuma 11:00
ydus-basvurulari-20-ekimde-

YDUS BAŞVURULARI 20 EKİM'DE

17 Ekim 2014 Cuma 10:58
kirmizi-ceviz-gorucuye-cikti

KIRMIZI CEVİZ GÖRÜCÜYE ÇIKTI

17 Ekim 2014 Cuma 10:54

ÜLKE GÜNDEMİ & DÜNYA

DADAĞLI'DA SEL KÖPRÜYÜ YIKTI

Dün geceden itibaren etkili olan sağanak yağmur, ilimiz merkez Onikişubat ilçesine bağlı Dadağlı Mahallesi'nde

FUARA KATILACAK YAYINEVLERİ

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından 12 -21 Aralık 2014 tarihleri arasında düzenlencek olan 1. Kitap

SONER SARIKABADAYI 27 ARALIK'TA K.MARAŞ'TA

Türk Pop Müziği’nin son yıllardaki en popüler isimlerinden Soner Sarıkabadayı, Şanlıurfa ve

BAŞKAN MAHÇİÇEK'TEN REKTÖR DEVECİYE HAYIRLI OLSUN

  Onikişubat İlçe Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Rektör Prof. Dr. Durmuş Deveci’yi makamında ziyaret

KAFSAD'DAN BAŞKAN OKAY'A ZİYARET

Kahramanmaraş Fotoğraf Sanatçıları Derneği (KAFSAD) Başkanı Gürhan Turan ve Yönetim Kurulu üyeleri

BİR YILDA ASFALT VE PARKE TAMAMLANACAK

Sahaya inen ve 14 bölgede aralıksız devam eden kilit parke ve asfalt çalışmalarını ekibiyle birlikte yerinde

ÇOK OKUNANLAR

  • Haber bulunamadı

  • Haber bulunamadı

  • Haber bulunamadı

ADANA - HAVA DURUMU

ADANA