18 Nisan 2024 Perşembe

BALDUK İSMİNİ OKULLARDA YAŞATACAK

balduk-ismini-okullarda-yasatacak

Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası eski başkanı ve hayırsever işadamı Mehmet Balduk, annesi Nazlı Balduk'un ardından, babası Arif ve ağabeyi Murat Balduk adına da birer okul yaptırıyor.
07 Mart 2013 Perşembe 13:02

 Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası eski başkanı ve hayırsever işadamı Mehmet Balduk, annesi Nazlı Balduk'un ardından, babası Arif ve ağabeyi Murat Balduk adına da birer okul yaptırıyor.

Kahramanmaraş sanayisine verdiği hizmetle, bugün binlerce vatandaşın istihdam edilmesinde önemli katkıları bulunan işadamı Mehmet Balduk, kente 2 okul birden yaptırmak için harekete geçti. Bugün Vali Şükrü Kocatepe'nin makamında düzenlenen protokolle, Akif İnan Mahallesi'ne 24 derslikli ilk ve ortaöğretim okulunun yapılması için ilk imzalar atıldı. Balduk, babası merhum Arif Balduk'un adının verileceği bu okulun ardından, ağabeyi Murat Balduk için de bir teknik lise yaptıracak.

İl Milli Eğitim Müdürü Mesut Alkan'ın da katıldığı törende konuşan Vali Kocatepe, Balduk ailesine müteşekkir olduklarını belirterek, "Ticaret ve sanayi odamızın uzun yıllar başkanlığını yapan Mehmet Balduk, valiliğimizi ziyaret ederek Kahramanmaraş'a 2 okul yapmak istediklerini ifade ettiler. Ben gerçekten kendisine şükran borçluyum. Çünkü uzun yıllar Kahramanmaraş'ta sanayicilerimize hizmet eden Mehmet Balduk, şimdi eğitime de çok önemli katkı sağlayacak. Kendisine teşekkür ediyorum" dedi.

Eğitime bu yıl çok büyük kaynak aktardıklarını, hayırseverlerden gelen bu desteklerin de kendilerine büyük moral verdiğini anlatan Kocatepe, sözlerini şöyle tamamladı:

"Biz başkanımızı özlemiştik. Bu vesileyle yeniden görüşmekten çok mutlu oldum. Kahramanmaraşlı hayırseverlerimizin eğitime çok büyük destekleri var. Onların sayesinde çok önemli mesafeler aldık. Bu yılsonunda çok büyük rahatlama sağlayacağız. Ama gelecek yılsonunda eğitim öğretime normal sınıflarda başlamayı hedefliyoruz. Özellikle bu yıl il özel idaresi ve genel bütçeyi zorlayarak 72 milyonluk bir bütçe yaptık. Yatırım programı hazırladık. Ama sayın başkanımızın bize olan desteği, özellikle yeni gelişen bir mahallemizin okul ihtiyacını karşılaması son derece güzel. İnşallah 2014 yılı Temmuz ayında bu okulumuz bitirilecek ve bize teslim edilecek. Kendisine minnettarız. Bu vesileyle tüm hayırseverlerimize şükranlarımızı sunuyoruz."



Hayırsever işadamı Balduk ise her alanda Kahramanmaraş'a hizmet etmekten mutlu olduklarını belirtti. Şehrin önceliği doğrultusunda bu okulun yapılacağını dile getiren Balduk, şunları kaydetti:

"Allah ömür verirse önümüzdeki süreçte de bu çalışmalarımıza devam edeceğiz. Okul yapmak her zaman gündemimdeydi ve valimize nezaket ziyaretinde bulunduğumda bunu ifade ettim. Sağ olsun valimiz, milli eğitim müdürümüz yer gösterdiler. Açıkçası benim ilk hedefim babam adına bir teknik lise yapmaktı. Ama kültür merkezinin arkasındaki yeni gelişen bölgede acil ilk ve ortaokula ihtiyaç olduğu iletilince yapacak bir şey kalmadı. Çünkü şehrin önceliği bizim önceliğimizdir. Kamunun önceliği bizim önceliğimizdir. Gelecek yıl da Allah kısmet ederse teknik lise yaptırma niyetindeyiz. Sayın valimize ve milli eğitim müdürümüze de teşekkür ederim. Elimizden geldiğince çeşitli vesilelerle kentimize hizmet etmeye devam edeceğiz."

Vali Kocatepe günün anısına, Balduk'a Kütahya'ya özgü kahve takımı hediye etti.
KAYNAK:haberler.com



Haber okunma sayısı: 1255

Yazdır

YORUM EKLE

Yorum Başlığı

Yorum

YORUMLAR

  • Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

DİĞER HABERLER

eskicagda-kmaras-anlatildi

ESKİÇAĞ'DA K.MARAŞ ANLATILDI

11 Aralık 2014 Perşembe 20:51
aof-sinavi-elbistanda-ilk-kez-yapildi

AÖF SINAVI ELBİSTAN'DA İLK KEZ YAPILDI

08 Aralık 2014 Pazartesi 09:06
ucurtma-yapmayi-ogrendiler

UÇURTMA YAPMAYI ÖĞRENDİLER

20 Ekim 2014 Pazartesi 23:43
14-yillik-ruya-gerceklesti

14 YILLIK RÜYA GERÇEKLEŞTİ

17 Ekim 2014 Cuma 11:00
ydus-basvurulari-20-ekimde-

YDUS BAŞVURULARI 20 EKİM'DE

17 Ekim 2014 Cuma 10:58
kirmizi-ceviz-gorucuye-cikti

KIRMIZI CEVİZ GÖRÜCÜYE ÇIKTI

17 Ekim 2014 Cuma 10:54

ÜLKE GÜNDEMİ & DÜNYA

DADAĞLI'DA SEL KÖPRÜYÜ YIKTI

Dün geceden itibaren etkili olan sağanak yağmur, ilimiz merkez Onikişubat ilçesine bağlı Dadağlı Mahallesi'nde

FUARA KATILACAK YAYINEVLERİ

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından 12 -21 Aralık 2014 tarihleri arasında düzenlencek olan 1. Kitap

SONER SARIKABADAYI 27 ARALIK'TA K.MARAŞ'TA

Türk Pop Müziği’nin son yıllardaki en popüler isimlerinden Soner Sarıkabadayı, Şanlıurfa ve

BAŞKAN MAHÇİÇEK'TEN REKTÖR DEVECİYE HAYIRLI OLSUN

  Onikişubat İlçe Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Rektör Prof. Dr. Durmuş Deveci’yi makamında ziyaret

KAFSAD'DAN BAŞKAN OKAY'A ZİYARET

Kahramanmaraş Fotoğraf Sanatçıları Derneği (KAFSAD) Başkanı Gürhan Turan ve Yönetim Kurulu üyeleri

BİR YILDA ASFALT VE PARKE TAMAMLANACAK

Sahaya inen ve 14 bölgede aralıksız devam eden kilit parke ve asfalt çalışmalarını ekibiyle birlikte yerinde

ÇOK OKUNANLAR

  • Haber bulunamadı

  • Haber bulunamadı

  • Haber bulunamadı

ADANA - HAVA DURUMU

ADANA