29 Mart 2024 Cuma

Tablet, dizüstü bilgisayarı geride bıraktı

tablet--dizustu-bilgisayari-geride-birakti

2012’de yıldızı parlayan tablet, dizüstü bilgisayarı geride bıraktı
19 Aralık 2012 Çarşamba 12:43

Karşılaştırmalı alışveriş platformu akakce.com’u 2012 yılında ziyaret eden yaklaşık 25 milyon kullanıcı, önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl da en çok cep telefonu kategorisine ilgi gösterdi. Kullanıcılar tarafından en çok aranan ürün ise Samsung’un yıla damgasını vuran akıllı telefonu Galaxy S3 oldu. 

 

akakce.com’un hazırladığı ‘2012 Yılının En Popülerleri’ raporunda en popüler kategori cep telefonu olurken ikinciliği LED TV, üçüncü sırayı ise geçtiğimiz yıl ilk 10’a giremeyen tablet bilgisayar kategorisi aldı. Dördüncü olarak dizüstü bilgisayarların bulunduğu sıralama, elektrikli süpürge, çamaşır makinesi ve buzdolabı olarak şekillendi. akakce.com’un raporu, online alışverişçilerin sadece elektroniğe değil, beyaz eşya ve elektrikli ev aletlerine de büyük ilgi göstermeye başladığını ortaya koydu. Klima, ütü, elektrikli ısıtıcı, kombi ve fırın ilk 20’ye giren diğer kategoriler oldu.

 



akakce.com’da, 2012 yılında 25 milyon tekil kişi, 46 milyondan fazla ziyaret gerçekleştirdi. Yaklaşık 180 milyon sayfanın gösterildiği sitenin ziyaret sayısı, 2011 yılına oranla yüzde 47,5, oranında artış gösterdi.

 

Tablet bilgisayarların hızlı yükselişi

 

Popüler ürünler kategorisinde en dikkat çekici yükseliş tablet bilgisayarlarda gerçekleşti. Geçtiğimiz yıl ilk 10 içinde yer alamayan tabletler, bu yıl üçüncü sırada yer alarak yılın en dikkat çekici çıkışını gerçekleştirdi. Tabletler, dizüstü bilgisayarları geride bırakarak, bilgisayar-donanım kategorisi içinde yüzde 54’lük paya sahip olarak liderliğe ulaştı. akakce.com’un 2012 yılı en popüler tablet bilgisayarlar sıralamasında ilk sırada Piranha’nın Business Tab modeli yer alırken, Samsung Galaxy Note ikinci, Piranha Business II Tab üçüncü, Dark EvoPad dördüncü oldu. Apple Yeni iPad ise ancak beşinci sırada kendisine yer bulabildi. 

 

iPhone 4S sekizinci sırada

 

2012 boyunca akakce.com ziyaretçilerinin en çok aradığı ürünleri gösteren sıralama, akıllı telefonlara olan ilgiye de ışık tutu. ‘Yılın en popüler 10 ürünü’ sıralamasında telefon haricinde kendisine yer bulabilen tek ürün LG 42LM660S LED TV oldu. Samsung’un akıllı telefon pazarındaki hakimiyeti akakce.com verilerine de yansıdı. iPhone 5’in en büyük rakibi olarak gösterilen Samsung Galaxy S3 listenin ilk sırasında yer alırken, Galaxy NoteII ikinci sırada yer aldı. Üçüncü sıradaki Sony Ericsson Xperia Arc’ı ise yine Samsung’un Galaxy serisinden dört modeli S3 Mini, Ace, S2 ve W izledi. iPhone 4S ise sekizinci sırada yer aldı.

 

“E-ticaret en görkemli dönemini yaşıyor”

 

E-ticaret sektörü ve verilerle ilgili bir değerlendirme yapan akakce.com Kurucu Ortağı Koray Karataş, e-ticaretin bu yıl da beklentilerin üzerinde gelişme gösterdiğine dikkat çekerek şunları söyledi:

 

“Geçtiğimiz yılı 22 milyar TL seviyesinde kapatan e-ticaret sektörü hacminin 2012’nin sonunda 31 milyar TL’yi bulması bekleniyor. Son birkaç yıldır, e-ticaret Türkiye'de en görkemli dönemini yaşıyor. Geçtiğimiz yıllarda e-ticaret sitelerinin kişisel çabaları ile yakalanan büyüme, 2012 ile birlikte hem devletin hem de özel sektörün desteğini almaya başladı. Bankalar, operatörler, lojistik şirketleri bu desteğin en güzel örneklerini sergiledi ve artık bir online alışveriş kültürü oluşturmaya çok yakın bir noktaya geldik. Önümüzdeki beş yıl içerisinde tüm bileşenleri ile bir ekosistemden bahsedebiliyor olacağız.

 

Genel e-perakende trendlerine baktığımızda kadın kullanıcıların neden olduğu değişimi çok iyi hissediyoruz. Cep telefonu ve teknoloji ürünleri bu yıl da ağırlığını korusa da yılın en popüler kategorileri listesinde beşinci sırada “elektrikli süpürge” kategorisi yer alırken, dijital fotoğraf makineleri ise ilk defa dokuzuncu sıraya kadar düştü. Private shopping siteleri ile online alışveriş deneyimi yaşayan kadınlar, artık pek çok ihtiyaçlarını internet üzerinden karşılayabilecek noktaya geldiler.

 

“2013 mobil yılı olacak”

 

Her yıl olduğu gibi, bu yıl da cep telefonu kategorisi yılın en popüler kategorisi oldu. Cep telefonu kategorisi içerisinde akıllı telefonlar yüzde 84 gibi yüksek bir hacme ulaşarak, önümüzdeki yılın “mobil yılı” olacağını bir kez daha gösterdi. Yılın en popüler 10 cep telefonu listesinde ise Samsung altı telefonu ile yer alırken, birkaç yıl öncesine kadar cep telefonu pazarını domine eden Nokia listeye giremedi. Samsung'un en büyük rakibi iPhone ise 4S modeli ile sekizinci sırada kendisine yer bulabildi.

 

BKM verilerine göre internet üzerinden alışveriş yapan 9 milyon kişi bulunuyor. akakce.com olarak, aylık 3 milyon tekil kullanıcımız ile tüketicilerin alışveriş alışkanlıklarındaki değişimi çok iyi gözlemleyebiliyoruz. Türkiye’deki kullanıcıların yeni ürün ve teknoloji adaptasyonu çok yüksek, bu da e-ticarete pozitif yönde bir etki sağlıyor.”  

 



Kaynak: http://teknoloji.milliyet.com.tr/tablet-dizustu-bilgisayari-geride-birakti/mobildunya/haberdetay/19.12.2012/1643928/default.htm



Etiketler: Türkiye , Sony , kombi , Samsung , BKM , Apple , iPhone , Sony Ericsson , Nokia , beyaz eşya , E-ticaret , LED TV , teknoloji , 2011 , perakende , Fotoğraf , internet , ipad , Alışveriş , 2012 , Online Alışveriş , 2013 , Yeni iPad , Türkiye'de , sıradaki , sadece , Galaxy S3



Haber okunma sayısı: 1047

Yazdır

YORUM EKLE

Yorum Başlığı

Yorum

YORUMLAR

  • Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

DİĞER HABERLER

turk-genclerinden-buyuk-basari

Türk gençlerinden büyük başarı!

05 Haziran 2013 Çarşamba 13:41
tim-tesvikler-uzatilsin

TİM: Teşvikler uzatılsın

16 Mayıs 2013 Perşembe 11:56
sapanca-golu-kizardi

Sapanca Gölü kızardı!

02 Mart 2013 Cumartesi 13:41
derbi-macin-biletleri-tukendi

Derbi maçın biletleri tükendi

26 Şubat 2013 Salı 13:29

ÜLKE GÜNDEMİ & DÜNYA

DADAĞLI'DA SEL KÖPRÜYÜ YIKTI

Dün geceden itibaren etkili olan sağanak yağmur, ilimiz merkez Onikişubat ilçesine bağlı Dadağlı Mahallesi'nde

FUARA KATILACAK YAYINEVLERİ

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından 12 -21 Aralık 2014 tarihleri arasında düzenlencek olan 1. Kitap

SONER SARIKABADAYI 27 ARALIK'TA K.MARAŞ'TA

Türk Pop Müziği’nin son yıllardaki en popüler isimlerinden Soner Sarıkabadayı, Şanlıurfa ve

BAŞKAN MAHÇİÇEK'TEN REKTÖR DEVECİYE HAYIRLI OLSUN

  Onikişubat İlçe Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Rektör Prof. Dr. Durmuş Deveci’yi makamında ziyaret

KAFSAD'DAN BAŞKAN OKAY'A ZİYARET

Kahramanmaraş Fotoğraf Sanatçıları Derneği (KAFSAD) Başkanı Gürhan Turan ve Yönetim Kurulu üyeleri

BİR YILDA ASFALT VE PARKE TAMAMLANACAK

Sahaya inen ve 14 bölgede aralıksız devam eden kilit parke ve asfalt çalışmalarını ekibiyle birlikte yerinde

ÇOK OKUNANLAR

  • Haber bulunamadı

  • Haber bulunamadı

  • Haber bulunamadı

ADANA - HAVA DURUMU

ADANA